Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet Nöje halverar personalstyrkan

Publicerad: 29 maj 2018, 13:01
Uppdaterad: 29 maj 2018, 13:06

Aftonbladet Nöje drabbas hårdast av omorganisationen på Aftonbladet. Där ska personalstyrkan gå från 17 till 8 tjänster.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetLena K Samuelsson

Aftonbladet genomför nu en stor omorganisation där 30 nya tjänster tillsätts samtidigt som 15 tjänster försvinner. Den nya organisationen presenterads för personalen igår, rapporterar Journalisten.

”Det har såklart blivit reaktioner på det, och det är också någonting som vi har diskuterat i förhandlingarna med arbetsgivaren. Hur ska nöjet arbeta framåt? Och hur ska man kunna fortsätta leverera slagkraftig nöjesjournalistik av hög kvalitet … Det finns också farhågor om att det på vissa avdelningar kan bli för stressigt, exempelvis på nöjet och Breaking news. Kvaliteten är också en sådan sak som har diskuterats, men det kan vara svårt att säga vad som händer med den. Det beror på hur man väljer att arbeta framåt”, säger Susanna Vidlund, ordförande i journalistklubben på Aftonbladet  till Journalisten.

Axel Andén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.