Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet-medarbetare blåsta på bonusen

Publicerad: 18 Februari 2011, 14:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Aftonbladets medarbetare får 10 000 kronor i bonus. Men det gäller dock inte personer anställda genom Mediekompetens. ”Det är oanständigt av företaget att inte dela med sig”, säger fackklubbordförande Jenny Ågren.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Som dagensmedia.se tidigare berättat redovisade Aftonbladet sitt bästa resultat någonsin.

Till följd av rekordresultatet på 310 miljoner kronor får alla på Aftonbladet – som jobbat på heltid i minst sju månader – 10 000 kronor i bonus. Bonusen innefattar även vikarier.

Däremot får personer anställda via bemanningsföretaget Mediekompetens inte ta del av dessa pengar, något som rört upp starka känslor på redaktionen.

– Vi tycker att det är väldigt tråkigt. Vi vill ju att alla som jobbar hos oss ska arbeta under samma villkor, säger Jenny Ågren, klubbsordförande för journalisterna på Aftonbladet.

– Det är oanständigt av företaget att inte dela med sig till folk anställda via Mediekompetens.

Tidningen har i dag cirka 30 till 35 personer som anställts genom Mediekompetens. Det är oklart exakt hur många som berörs av bonusen, då de måste ha arbetat de senaste sju månaderna på heltid.

Klart är dock att det från början av samarbetet med Mediekompetens var tänkt att de anställda skulle få samma villkor.

– Det var den deal som vi gick med på. Jag var med när vi skulle anställa de två första, och vi såg till att ändra en hel del för att de skulle få samma villkor.

Men så blev det alltså inte. Jenny Ågren kan dock inte svara på varför, eftersom hon under den här perioden varit mammaledig.

Inte heller Nils Franchell, kommunikationschef på Aftonbladet, vill ge några kommentarer om det, då han inte är insatt i ämnet.

Dagensmedia.se har utan framgång sökt Anna Settman, vd på Aftonbladet.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.