Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet kan tvingas banta

Publicerad: 19 augusti 2011, 10:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Klockan 13:30 i dag håller chefredaktör Jan Helin och vd Anna Settman ett möte med Aftonbladets personal. Enligt uppgift till dagensmedia.se kommer ledarduon att informera om nya besparingsåtgärder.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Schibsteds senaste kvartalsrapport var dyster läsning för Aftonbladets ledning.

Aftonbladet vinst slutar på 74 miljoner kronor under kvartalet, jämfört med 104 miljoner kronor i fjol. Omsättningen backar också - från 641 miljoner kronor till 588 miljoner kronor i år.

Under sommaren har papperstidningens upplaga enligt uppgift fortsatt att falla. Den negativa utvecklingen har enligt vad dagensmedia.se erfar legat till grund för beslut om nya besparingsåtgärder.

I en tidigare intervju med dagensmedia.se kommenterade Schibsteds svenske vd Raoul Grünthal Aftonbladets kris:

– Det här handlar om strukturella förändringar och siffror avgör inte det. Vi fortsätter att försäkra oss om koncernens olika delar och vad det innebär får vi se.

I ett internt mail som skickades ut till personalen tidigare i dag kallar Jan Helin och Anna Settman till en "frågestund" klockan 13:30 i dag.

Flera källor uppger för dagensmedia.se att det kan bli aktuellt med personalneddragningar.

– Det talas om att många kan få gå, men det har inte varit några raka besked från ledningen, säger en uppgiftslämnare till dagensmedia.se.

Ovissheten hos personalen är stor, internt på Aftonbladet har det ryktats om personalneddragningar på mellan 50 och 100 personer enligt uppgift till dagensmedia.se.

Aftonbladet dementerar dock att det ska röra sig om neddragningar i nuläget.

– Detta är ett vanligt informationsmöte om kvartalsrapporten. Men vi kan naturligtvis inte utesluta att det blir neddragningar eftersom vi har börjat känna av strukturomvandlingen, säger informationschefen Fredrik Lindén.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin:

– Det finns inga beslut om nedskärningar.

I maj 2009 kunde dagensmedia.se avslöja att Aftonbladet drar ned 100 tjänster genom ett generöst avgångsvederlag. Det betydde att nästan 20 procent av Aftonbladets personalstyrka försvann. Den som förde förhandlingarna från fackets sida var Fredrik Lindén, som alltså i dag är tidningens informationschef.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Martin Schori

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News