Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet i häftig attack på Thomas Mattsson

Publicerad: 20 Maj 2010, 07:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Aftonbladet jämställer Expressens Lars Vilks-rapportering med hat mot muslimer. Chefredaktören Thomas Mattsson håller inte med.


Martin Aagård på Aftonbladet Kultur går till häftig attack mot Expressen chefredaktör Thomas Mattsson. Detta efter att tidningen publicerat namn och bild på det brödrapar som på sannolika skäl är misstänkta för brandattentatet mot den kontroversielle konstnären Lars Vilks. Martin Aagård skriver:

”Men Mattsson är alltså inte bara säker på att bröderna är skyldiga utan även att bägge agerat frivilligt, att de varit vid sina sinnes fulla bruk, och till och med varför de har gjort som de gjort.”

Martin Aagård menar att Thomas Mattsson snarare rider på Sverigedemokraternas rygg än värnar yttrandefriheten. Han fortsätter:

”Jag skulle kunna använda min yttrandefrihet till att påstå att Thomas Mattsson drivs av hat till muslimer.”

Thomas Mattsson skriver till Dagensmedia.se:

– Yttrandefriheten är till för att skydda både Lars Vilks rondellhundar och Aftonbladet Kulturs återkommande attacker på Expressen. 

– Hets mot konkurrent ingår inte i brottskatalogen i tryckfrihetsförordningen, vilket jag tycker är bra.

– Jag har skrivit sex krönikor om yttrandefriheten den senaste veckan, och Expressen fortsätter med den frågan oavsett vad Aftonbladet Kultur tycker. Det är väl också yttrande- och tryckfrihet?

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.