söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet gör extraupplaga

Publicerad: 23 februari 2012, 07:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

UPPDATERAD. Jan Helin skriver nu på Aftonbladets blogg att tidningen är i full gång med en extraupplaga med anledning av kronprinsessan Victorias nyfödda dotter.

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Aftonbladet fick in nyheten om att Victoria var på Karolinska och var den första tidningen som fick bekräftelse från Hovet. Tidningen gjorde åtta sidor om kungabarnet i huvudtidningen.

– Just nu jobbar vi för fullt med extrauppplagan, säger Fredrik Lindén, Aftonbladets informationschef.

På konkurrenten Expressen ville man först inte kommentera eventuella extraupplagor, men Expressens chefredaktör Thomas Mattsson valde sedan att prata med dagensmedia.se

– Vi har, sammantaget, haft en bra produktion och det har gjorts så kallade "pålägg" för upplagan som man tror ska räcka. Vi får väl se, säger han.

Klockan 09.30 gapade många tidningsställ tomma i Stockholm, och ingen Expressen fanns att köpa. På flera ställen saknades också Aftonbladet.

Thomas Mattsson säger att Expressens uteblivna tidningarn berodde på ett elfel.

– Vi har haft en jättebra produktion i natt, och efter våra ordinarie upplagor gjorde vi till med extraupplagor som var klara redan strax efter klockan 07 i morse. Men i Akalla-tryckeriet fick vi ett elfel i en press, och därför blev vi något sena till en del återförsäljare i Stockholmsområdet. Men det goda i det onda är att vår Stockholmsupplaga därmed hann få med nyheten om prinsessan, säger han.

Vid tvåtiden skickade TT ut en flash där de berättade att kronprinsessan var på Karolinska Sjukhuset för att föda.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev