söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet ger ut historietidning

Publicerad: 12 augusti 2010, 09:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Aftonbladet ger ut tidningen ”Levande Historia”, som även ska säljas in mot Svenska Dagbladets prenumeranter.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetAftonbladet

MS

Martin Schori


Historietidningarna har stått starka i de senaste räckviddsmätningarna. Nu hakar Aftonbladet och Svenska Dagbladet på med magasinet ”Levande Historia”, som ska ges ut en gång i månaden. Redaktör blir Åke Persson som nyligen har rekryterats till Aftonbladet från tidningen "Allt om historia".

– Det känns fantastiskt att göra en ny, bred historietidning med Sveriges bästa skribenter inom ämnet, däribland Herman Lindqvist. Levande Historia är en modern historietidning som både erbjuder bredd och fördjupning. Den är lättsam, men samtidigt initierad, säger Åke Persson, i ett pressmeddelande.

”Levande Historia” kostar 29 kronor tillsammans med huvudtidningen. Men förutom att säljas i butiker hoppas Aftonbladet på en prenumererad upplaga. Det första numret av tidningen skickas ut till Schibsted-kollegan Svenska Dagbladets prenumeranter, tillsammans med ett erbjudande.

– Vi vet att många av våra läsare och kunder har ett stort historieintresse. Därför känns det mycket spännande och naturligt att nu kunna erbjuda fördjupad läsning i samarbete med tidningen Levande Historia. Vi hoppas på en positiv respons och lanserar med ett mycket attraktivt prenumerationserbjudande, säger SvD:s upplagechef Mattias Skoog.

Under 2010 har Aftonbladet, likt Expressen, satsat hårt på oneshots och bilagor, som blir allt mer lika ”riktiga” magasin – och därmed får en längre livslängd i butikerna. Exempel är Royal”, ”Brud & Bröllop” och ”Trädgård”.

– Det som är nytt är att vi nu gör magasin på riktigt. Snygga, genomarbetade bra journalistiska produkter i glossy format, som vi erbjuder till ett mycket bra pris, sa Aftonbladets featurechef Sofia Wadensjö Karén nyligen till Dagens Media.

Första numret av "Levande Historia" kommer den 26 augusti.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev