Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet förlikas med läkare

Publicerad: 29 maj 2009, 04:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Förra året stämdes Aftonbladet av en tysk läkare som utpekats som sexbrottsling av tidningen. Nu har parterna förlikats.


Den tyska läkaren, som även är verksam i Sverige, stämde Aftonbladets dåvarande ansvariga utgivare Anders Gerdin för grovt förtal efter en artikel som publicerades i papperstidningen och på Aftonbladet.se i september 2007. I artikeln hävdar en kvinnlig whiplash-patient att hon har blivit sexuellt ofredad av läkaren i samband med en undersökning.

Läkaren krävde ett skadestånd på 150.000 kronor. Han stämde även den ansvariga utgivaren för en blogg om whiplash som återberättat historien.

I maj i år återkallade läkarens advokat båda stämningsansökningarna, med anledning av att parterna träffat en förlikning. Enligt förlikningen står parterna för sina rättegångskostnader.

- Vi kommenterar aldrig innehållet i förlikningsavtal. Men om ni fått fram uppgifter på annat håll får du dra dina slutsatser om styrkan i motpartens fall, säger Aftonbladets informationschef Niklas Bodell.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.