Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet förbjuds ta in bantningsreklam

Publicerad: 28 Mars 2012, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Konsumentombudsmannen förbjuder Aftonbladet att ta in bluffannonser för bantningsprodukter.


Ämnen i artikeln:

KOKonsumentombudsmannenAftonbladet

Enligt ett pressmeddelande från KO har Aftonbladet vid flera tillfällen tagit in annonser för företaget Healthzones bantningsprodukt Removyl. Preparatet ska enligt reklamen leda till en rejäl, snabb och bestående viktminskning, utan något krav på att användaren ändrar på vare sig kosten eller sina levnadsvanor.

KO ska redan i november förra året ha gjort klart för Aftonbladet att annonserna strider mot marknadsföringslagen.

Men i år ytterligare annonser för Removyl dykt upp i tidningen. Därför utfärdar nu KO ett förbudsföreläggande mot tidningen för att stoppa vidare publicering av annonser för Removyl och liknande bluffannonser, vilket är förenat med ett vite om 75 000 kronor.

– Det är anmärkningsvärt att det behövdes ett förbudsföreläggande för att förmå Aftonbladet att stoppa publiceringen. Företaget borde vid ett minimum av kontroll av annonserna ha upptäckt att det rörde sig om en ren bluff, säger Konsumentombudsmannen Gunnar Larsson i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.