Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet erbjuder medarbetarna krishjälp

Publicerad: 9 december 2014, 12:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

I morgon presenterar Aftonbladet sin nya organisation. Samtidigt erbjuds medarbetarna läkarhjälp för depression och ångest.


Förberedelserna inför den stora omorganisationen på Aftonbladet har pågått under hösten och i morgon ska alltså ledningen presentera sitt förslag på hur tidningen ska organiseras.

I den nya organisationen skrotas bland annat feature-redaktionen. För de anställda på Aftonbladet har situationen varit tung.

Nu erbjuder ledningen krishjälp till de som behöver det.

" Om du med anledning av omorganisationen drabbas av fysisk eller psykisk ohälsa i någon form, exempelvis sömnrubbningar, ångest, depression, krisreaktion eller andra symptom som är relaterade till dessa omständigheter och behöver professionellt stöd eller läkarhjälp så erbjuder företaget detta.

Tveka inte att be om hjälp!", skriver huvudskyddsombudet i ett mejl till de anställda.

Enligt Anna Flytström, fackklubbsordförande på bemanningsbolaget Schibsted Media, har ledningen från början sagt att de ska erbjuda hjälp till dem som behöver det.

– De sa det redan på första mötet, säger hon till Dagens Media.

Hur är stämningen inför morgondagen?

– Jag tror att alla vill veta vad de ska göra framöver. Folk har gått i ovisshet ett tag nu så det ska bli skönt att se hur företaget tänkt sig.

Deadline att söka avgångsvederlag är på måndag och därför är det oklart hur många som faktiskt sökt.

– Just nu sitter vi mest och väntar.

Hur känner du personligen inför detta?

– I och med att en så stor del av feature, där jag jobbar, försvinner, ska det bli intressant att se vad det finns för tjänster på de andra redaktionerna. Det är ju dit jag blir tvungen att söka eftersom min tjänst försvinner.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev