Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet drar Rickard Rydells racingteam inför rätta

Publicerad: 15 Oktober 2013, 10:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Dagens Media kan avslöja att Aftonbladet stämmer Nika Racing, teamet bakom motorsport-stjärnan Rickard Rydell.


Ämnen i artikeln:

DNDagens NyheterAftonbladet

För en vecka sedan stod det klart att Rickard Rydell i november gör WTCC-comeback ihop med Nika Racing på Shanghai International Circuit.

Men det svenska racingteamet, som grundades 2006 av den förre stjärnan Nicklas Karlsson, brottas samtidigt med skulder, kan Dagens Media berätta.

I år har fem företag, plus Skattemyndigheten, tvingats vända sig till kronofogden i hopp om att få betalt av Nika Racing.

Aftonbladet lämnade den 23 augusti i år in en ansökan om betalningsföreläggande till kronofogden.

Tidningen krävde 500 000 kronor för utebliven betalning för sex annonser som Nika Racing hade beställt av kvällspresspaketet Impact. Totalt hade Nika Racing köpt nio införanden i Aftonbladet, som levererades av tidningen i oktober 2012.

När skulden hamnade hos kronofogden valde Nika Racing att betala 100 000 kronor till Aftonbladet, men bestred i övrigt tidningens krav.

Nu har Aftonbladet vänt sig till Nyköpings Tingsrätt för att få det resterande beloppet, 400 000 kronor, plus ränta och ersättning för rättegångskostnader.

Nicklas Karlsson, Nikas grundare och teamchef, skriver i ett sms till Dagens Media:

– Nika ådrog sig dessvärre en stor kundförlust tidigare vilket medförde vissa likvida problem för stunden. Den kampanj som detta rör är betald till cirka 70 procent, den sista delen var överenskommet att delas upp och är inom kort reglerad.

Han skriver vidare att han beklagar den uteblivna betalningen.

– Men detta har legat utanför vår kontroll då vi själva blivit drabbade, dock gör vi som alltid rätt för oss och så även i detta fall.

Nicklas Karlsson ser fram emot ett fortsatt samarbete med "kamraterna på Impact".

– Vi har samarbetat med Impact i snart åtta år, varit kreativa med så väl nya som återkommande affärer till dom genom våra kunder, skriver han till Dagens Media.

Tidigare i år har också Dagens Nyheter vänt sig till kronofogden för att få betalt av Nika Racing. Skulden, som uppgick till drygt 427 000 kronor, är nu betald enligt Nicklas Karlsson.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DNDagens NyheterAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.