Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet: "Det Aron Flam återger i sin text är inte sant"

Publicerad: 21 Augusti 2014, 10:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:31

Komikern Aron Flam hävdar att Aftonbladet kallat honom för en "kränkt jude". Men enligt Aftonbladet ljuger komikern.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Aftonbladet

I en debattartikel på Nyheter24 skriver Aron Flam att medarbetare på Aftonbladet Debatt kallat honom för "en kränkt jude".

"Telefonen ringer på morgonen. Jag svarar. 'Hallå, Aron?'. De i andra änden av luren har tydligen inte hört att jag svarar. För de fortsätter sin diskussion så att jag hör den. 'Kom igen, vi behöver nån som spelar kränkt jude!' Efter det blir det lite tryckt stämning. 'Eh, hallå? Ja, det var Aftonbladet Debatt – vi undrar om du kan tänka dig att skriva något om antisemitismen i Sverige?'", skriver Aron Flam bland annat.

Komikerns debattartikel, som under dagen fått stor spridning i sociala medier, fortsätter sedan med en rad anklagelser om antisemitiska tendenser på Aftonbladet.

Aron Flam har dock inte spelat in den påstådda kränkningen och nu dementerar Aftonbladet att händelsen någonsin har inträffat.

– Det Aron Flam återger i sin text i dag om Aftonbladet är inte sant. Samtalen ägde rum från en avskild del på redaktionen avsedd för ostörda samtal. Aron Flam kan inte i det samtalet ha hört någon prata i bakgrunden såsom han påstår, säger Aftonbladets redaktionschef Marica Finnsiö och fortsätter:

– En medarbetare på Aftonbladet Debatt kontaktade Aron Flam den 4 augusti och frågade om han ville skriva en debattext om den tilltagande antisemitismen. Han svarade att han ville tänka på saken. Efter ett par timmar ringde han tillbaka och tackade nej.

Enligt uppgift till Dagens Media ska Aron Flam ha försökt få in sin debattartikel i flera medier, bland dem just Aftonbladet.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.