tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet bygger om breakingdesken – och byter namn på Supernytt

Publicerad: 20 januari 2022, 07:18

”Ska vi behålla positionen måste vi utveckla vår nyhetsjournalistik och se till att vi på riktigt ligger i framkant”, säger Aftonbladets Hanna Olsson Berg.

Foto: Peter Wixström/Aftonbladet/Montage

Aftonbladet förstärker breaking news-desken och plockar in nygamla ansikten till nya roller. Samtidigt byter livetjänsten Supernytt namn. ”Jag är så glad att vi efter några tuffa år nu kan investera i journalistiken ordentligt”, säger tidningens Hanna Olsson Berg.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetDagspress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Medan Expressen i veckan meddelade att de ska dra ned på antalet tjänster på GT och Kvällsposten och att Stockholmsredaktionen får ett utökat ansvar för breaking news-bevakningen förstärker Aftonbladet sin breakingbevakning.

– Med över fyra miljoner dagliga användare är vi säkra på att svenska folket går till Aftonbladet för att få veta vad som hänt. Men ska vi behålla positionen måste vi utveckla vår nyhetsjournalistik och se till att vi på riktigt ligger i framkant. Det är det vi gör nu, säger Hanna Olsson Berg, biträdande redaktionschef på Aftonbladet och chef för breaking news.

I den nya breakingorganisationen kommer de två nya breakingcheferna Emma Lovén Svensson och Niklas Eriksson tillträda under våren. Något Dagens Media tidigare har skrivit om.

Samtidigt förstärks den nya breakingdesken med nygamla medarbetare. I vintras rekryterades Amanda Hällsten och Beri Zangana och de tidigare nyhetsreportrarna Gustaf Tronarp och Ebba Thornéus tillkommer. 

Aftonbladet skriver i pressmeddelandet att även nya redaktörer kommer att rekryteras under våren.

 

Supernytt byter namn

Samtidigt byter Aftonbladets livetjänst Supernytt namn till Aftonbladet Direkt och kommer att samla tidningens livemiljöer, chattar och interaktiva tjänster.

Aftonbladets Nivette Dawod, som de senaste två åren liverapporterar om pandemin, kommer att lyftas in i nyhetsredaktionens övriga bevakningsområden. Hon ska ta med läsarna in i nyhetsflödet, berätta vad som hänt, men också varför Aftonbladet rapporterar som de gör och vad de inte vet, skriver Aftonbladet.

Calle Godani, som tidigare arbetat för Aftonbladet, anställs som SEO-expert. Aftonbladet nyannonserar också att de har anställt Nathalie Mark som framtidsredaktör samt att de ska tillsätta en video-content producer.

Vidare ska ytterligare medarbetare rekryteras till flera nya tjänster på videoredaktionen. 

– Jag är så glad att vi efter några tuffa år nu kan investera i journalistiken ordentligt. Vi bygger en nyhetsdesk för framtiden. En formel 1-bana för kvällstidningsjournalistik och en desk som tycker att utrikes, politik, tech och snackisar är lika viktigt som krim och blåljus. Tillsammans med läsarna ska vi skapa en helt ny nyhetsupplevelse, säger Hanna Olsson Berg i pressmeddelandet.

Eftersom flera av de nya tjänsterna på Breaking-desken har tillfallit personer som i dag arbetar på Aftonbladet väntar nyanställningar på de tjänsterna som de flyttade går till.

LÄS MER: Schibsted höjer priserna inför 2022

LÄS MER: Därför gick Aftonbladets lokala redaktioner i graven 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev