Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet backar – lägger upp indragen podcast

Publicerad: 10 November 2014, 13:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Podcastavsnittet togs bort från sajten efter ett skämt om den egna resebilaga. Men efter kritik backar nu tidningen och lägger upp avsnittet igen.


Det var i ett avsnitt av Aftonbladet Kulturs satirpod "Lilla drevet" som komikerna Ola Söderholm, Kringlan Svensson och Nanna Johansson skämtade om Aftonbladets resebilaga och kallade den för "en slags Gulag".

Skämtet har sin bakgrund i beslutet att omplacera den bemanningsanställda Nivette Dawod till tidningens resebilagan, detta kort efter att hon gått ut och kritiserat bemanningsanställdas villkor i en debattartikel. Ett beslut som var startskottet för det som senare kommit att kallas för bemanningsupproret.

Jan Helin, ansvarig utgivare och vd på Aftonbladet, belutade i fredags att ta bort avsnittet. Något som han försvarar eftersom han anser att situtationen har beskrivits felaktigt i branschmedia.

Men efter att Jan Helin pratat med de inblandade är podcastavsnittet nu upp igen.

– De hade inte uttryckt sig offentligt och de hade inte med personalsituationen att göra, och det var därför jag ville prata med dem. Jag borde ha sett till att jag kunde ta beslut om detta innan publicering, säger han till SVT:s sajt.

Att podcastavsnittet nu ligger uppe igen välkomnas av komikern Ola Söderholm.

– Jag förstod inte alls problemet, det var ett så uppenbart tramsande. Ingen normalbegåvad människa tror ju att det är sådär på riktigt, säger han till SVT.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.