Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Affärsvärlden förlikas med Gabrielsson

Publicerad: 23 Maj 2011, 12:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Finansmannen Mats Gabrielsson har i dag efter en förlikning i Nyköpings tingsrätt dragit tillbaka sin förtalsanmälan mot Affärsvärlden.


Ämnen i artikeln:

Affärsvärlden

Rättsprocessen har pågått i över ett år och rörde en ledare i Affärsvärlden där Mats Gabrielssons bolag Opcons bud på Tricorona kommenterades med orden:

”… och hans kompanjon, tv-kändisen och finansmannen Mats Gabrielsson, framstår som föga mer än två hala skojare som försöker rädda sitt eget bolag genom att kapa Tricorona".

Affärsvärlden publicerade också en bild där någon försöker stoppa in en fisk i ett brevinkast, med texten "skamligt förslag".

Mats Gabrielsson stämde Affärsvärlden och krävde 100 000 kronor i skadestånd.

Förlikningen innebär att Affärsvärlden förbinder sig att publicera en klargörelse om sin publicering både i papper och på webben. Affärsvärlden ska också betala 10 000 kronor till Mats Gabrielsson för att kompensera en del av hans rättegångskostnader.

– Det är bara en bråkdel av den totala rättegångskostnaden och får väl ses som symbolisk i sammanhanget, säger Jon Åsberg, chefredaktör för Affärsvärlden.

Är du nöjd med förlikningen?

– Ja det är jag. Det här har ju pågått länge och har tagit en del tankemöda och kraft. Nu är det skönt att få lägga det här åt sidan och få lägga den energin på verksamheten istället.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Affärsvärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.