söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Affären mellan Gota Media och Bonnier News Local får grönt ljus

Publicerad: 25 mars 2022, 09:06

Bonnier News vd Anders Eriksson och Gota Medias vd Boine Gepertz.

Foto: Janne Næss

Konkurrensverket har gett sitt godkännande till partnerskapet mellan Gota Media och Bonnier News Local. Därmed blir partnerskapet som utannonserades i juni i fjol.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalGota MediaAnders ErikssonDagspress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Affären mellan Bonnier News Local och Gota Media blev formellt klar i december förra året men inväntade Konkurrensverkets godkännande. Det kom i går och därmed har affären fått grönt ljus, skriver Bonnier News Local i ett pressmeddelande. 

LÄS OCKSÅ: Klart: Bonnier News Local och Gota korsäger varandra 

I och med godkännandet kommer nu Goda Media äga 20 procent av Bonnier News Local medan den senare förvärvar 30 procent i Gota Media. Bonniwe News vd, Anders Eriksson och Bonnier News Locals affärsområdeschef, Mikael Nestius, kommer nu att kliva in som ledamöter i Gota Medias styrelse.

Gota Medias koncernchef och vd, Boine Gepertz, och och styrelseordförande Bennie Ohlsson, kommer samtidigt att ta plats i Bonnier News Locals styrelse. När uppgörelsen blev klar i december mellan de två bolagen berättade Bennie Ohlsson att partnerskapet kommer att bli positiv för landsortspressen.

– Vi har en stark tro till att partnerskapet mellan Gota Media, Bonnier och Amedia kommer att få en mycket positiv betydelse för utvecklingen av svensk landsortspress. Starka lokaltidningar är en ytterst väsentlig del av vårt demokratiska samhälle, sa han då.

LÄS OCKSÅ: ANALYS: Vem vinner på dagstidningsmarknaden? 

Enligt pressmeddelandet är målet med det strategiska partnerskapet att ”långsiktigt trygga den lokala journalistiken i de bägge koncernernas utgivningsområden”. Tillsammans menar de att de ska skapa en snabbare och mer hållbar digital förändring och stärka positionen på annonsmarknaden.

I pressmedelandet menar bolagen också att samarbetet kommer att skapa kostnadssynergier ”som möjliggör journalistiska satsningar och gör att bägge bolagen kan fortsätta att spela en betydelsefull roll för att hålla den lokala demokratin levande.”

LÄS OCKSÅ: Kraftiga besparingar väntar Skånskan efter Bonniers övertagande 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev