Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

AD stämmer Dispatch International

Publicerad: 30 juli 2013, 05:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Tidningen Dispatch International stäms av sin förre art director. Nu kräver han ersättning för fem månaders obetald lön och skadestånd.


Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

En före detta medarbetare stämmer den islamfientliga tidningen Dispatch International. Enligt mannen ska tidningen dels ha nekat att betala ut hans lön under de första fem månaderna av hans anställning dels ha sagt upp honom utan saklig grund.

Det var i slutet av juni 2012 som mannen med ett förflutet inom reklambranschen via en vän blev erbjuden uppdraget att designa en ny tidning.

Tidningen hette Dispatch International och skulle komma att ges ut av Ingrid Carlqvist. Mannen arbetade till en början med layouten på konsultbasis men blev i slutet av juli 2012 erbjuden en anställning.

Inte förrän i januari 2013 fick han sin första lön, vilket motiverades med att den tidigare perioden varit en provanställning i "start-up-miljö".

I april 2013 sjukskrev sig mannen. I ett mejl till den anställde meddelade arbetsgivaren att hon tolkat sjukskrivningen som arbetsvägran och att provanställningen därmed var slut.

Mannen kräver nu tidningen på fem månaders obetald lön samt 90 000 för brister och kränkning i samband med uppsägningen.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.