Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

80 får gå när Stampen lägger ner S-post

Publicerad: 22 Mars 2011, 13:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Stampen lägger ner det egna bolaget S-Post och flyttar distributionen av Mitt-i-tidningarna till Posten.


Ämnen i artikeln:

GisabMitt iStampen

S-Post har distribuerat Mitt-i-tidningarna alltsedan verksamheten startade för cirka 20 år sedan, men nu läggs bolaget ned.

– Affärsmodellen som S-Post bygger på förutsätter att bolaget, utöver Mitt-i, kan generera egna intäkter. Med tiden har S-Post blivit allt mer hänvisade till Stockholmsmarknaden och har gått miste om de stora riksannonsörerna. När nu Mitt-i har fått ett bra erbjudande av Posten finns inte längre förutsättningar att driva S-Post vidare. säger Per Bowallius, vd för Gisab, Stampenbolaget som ger ut Mitt-i-tidningarna.

Mitt-i-tidningarna utgör cirka 60 procent av S-Posts hela volym. Med Posten avtal ser Gisab att de får ett ekonomiskt mer fördelaktigt avtal plus att de får större precision i distributionen.

Nedläggningen av företaget påbörjas i maj då Mitt-i-tidningarna flyttas över till Posten. Ett 80-tal personer kommer att sägas upp och cirka 1200 utdelare påverkas.

– Det är förstås jättetråkigt, säger Per Bowallius.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

GisabMitt iStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.