Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

80 får gå när Stampen lägger ner S-post

Stampen lägger ner det egna bolaget S-Post och flyttar distributionen av Mitt-i-tidningarna till Posten.


Publicerad 2011-03-22 13:26
Uppdaterad 2015-12-06 15:16

Ämnen i artikeln:

Gisab

Dela artikeln:

S-Post har distribuerat Mitt-i-tidningarna alltsedan verksamheten startade för cirka 20 år sedan, men nu läggs bolaget ned.

– Affärsmodellen som S-Post bygger på förutsätter att bolaget, utöver Mitt-i, kan generera egna intäkter. Med tiden har S-Post blivit allt mer hänvisade till Stockholmsmarknaden och har gått miste om de stora riksannonsörerna. När nu Mitt-i har fått ett bra erbjudande av Posten finns inte längre förutsättningar att driva S-Post vidare. säger Per Bowallius, vd för Gisab, Stampenbolaget som ger ut Mitt-i-tidningarna.

Mitt-i-tidningarna utgör cirka 60 procent av S-Posts hela volym. Med Posten avtal ser Gisab att de får ett ekonomiskt mer fördelaktigt avtal plus att de får större precision i distributionen.

Nedläggningen av företaget påbörjas i maj då Mitt-i-tidningarna flyttas över till Posten. Ett 80-tal personer kommer att sägas upp och cirka 1200 utdelare påverkas.

– Det är förstås jättetråkigt, säger Per Bowallius.

Henrik Widell

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.