söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

8 Media Ventures ingår samarbete med Bonnier News

Publicerad: 9 februari 2023, 09:59

8 Media Ventures grundare och vd, Sami Vikback.

Foto: Pressbild

Den finska media-for-equity investeraren, 8 Media Ventures, ingåer ett samarbete med Bonnier News. Genom avtalet kan 8 Media Ventures erbjuda mediautrymme i Bonnier News samtliga kanaler till de bolag 8 Media Ventures investerar i.

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


För den finska media-for-equity investeraren, 8 Media Ventures, betyder avtalet med Bonnier News att man för första gången bredare erbjudandet utanför Finlands gränser. Samarbetet är det första i vad som ska bli en nordisk expansion, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Enligt vd:n och grundaren, Sami Vikback, är det en viktig milstolpe för bolaget och ”fantastisk möjlighet för våra portföljbolag”.

– Vi har sedan tidigare liknande partnerskap med bland andra MTV, Bauer och KSF Media i Finland. När vi skulle ta klivet över Östersjön och etablera 8 Media Ventures i Sverige var det självklart att göra det i samarbete med Bonnier News. De är störst i Sverige och har en enorm genomslagskraft, säger Sami Vikback, grundare och VD för 8 Media Ventures.

LÄS OCKSÅ: Bonniers affärspress gör rekordresultat 2022: ”Alla titlar går åt rätt håll” 

Genom samarbetet öppnas möjligheten för 8 Media Ventures portföljbolag att exponeras i Bonnier News över 100 mediekanaler, som tillsammans når över sex miljoner svenskar genom medier som Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen och Expressen TV, uppger bolaget i pressmeddelandet.

– Det här gör att vi får möjligheten, i ett tidigt skede, att bygga relationer med helt nya annonsörer som har möjligheten att bli ledande konsumentvarumärken i framtiden. Vi vill alltid hitta nya kundsegment och det här är ett utmärkt sätt att göra det på, säger Alexander Lydecker, CCO på Bonnier News.

LÄS OCKSÅ: Här är Bonniers investeringsstrategi – har 5 miljarder i kassan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev