Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

50-60 får gå från SvD

Publicerad: 22 Augusti 2012, 07:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Svenska Dagbladet måste spara 40 miljoner kronor och kapar därför 50-60 tjänster varav 40 på redaktionen. Det informerades medarbetarna om i dag.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

Som dagensmedia.se tidigare rapporterat minskade Svenska Dagbladets vinst från 28 till 12 miljoner kronor under det andra kvartalet 2012. Även omsättningen minskade från 298 till 278 miljoner kronor.

Nu kommer resultatet – tidningen måste spara 40 miljoner kronor. Ett sparkrav som innebär att 50-60 tjänster försvinner, varav 40 på redaktionen. Det var ledningens besked till medarbetarna på ett informationsmöte i dag.

Ett förslag om avgångsvederlag har lagts av ledningen som just nu sitter i förhandlingar med facket.

– Vi vill genomföra den här besparingen i första hand med frivilliga lösningar, säger SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

Anledningen till det försämrade resultatet är det intäktsbortfall som svenskarnas ändrade läsvanor innebär.

– Vi måste anpassa verksamheten till verkligheten, till de nya marknadsförhållandena. Vi ska ställa om och satsa framåt samtidigt som vi måste sänka våra kostnader, säger vd:n Gunilla Asker i ett pressmeddelande.

I dagsläget har SvD 280 anställda i Stockholm varav 175 på redaktionen. Tidningens senaste sparpaket kom i höstas. Då tvingades tolv anställda sluta.

Läs också:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.