Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

42 procent lämnar Skånskan

Publicerad: 2 juni 2009, 11:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Skånskans ledning gick ut med ett erbjudande om avgångsvederlag till personalen. 42 procent valde att nappa - och nu måste tidningen rekrytera. "Ovanligt", kommenterar nye vd:n Thomas Grahl.


Förhandlingarna inleddes i februari och ledningens mål var att banta organisationerna på Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning med ett femtiotal tjänster.

- Styrelsen har fattat ett beslut om att slå samman våra tre tidningar. Då blev det så mycket synnergier att vi kunde banta så här mycket, berättade Skånskans vd Richard Kling för Dagensmedia.se.

Förhandlingarna avslutades i fredags. Då stod det klart att hela 86 anställda valt att acceptera erbjudandet - vilket motsvarar 42 procent av den totala personalstyrkan.

-Ovanligt. Nu behöver vi sannolikt inte varsla någon, men däremot nyanställa. En bra blandning av bantning och förnyelse, säger företagets nytillträdde vd Thomas Grahl till den egna tidningen.

Jan A Johansson blir ansvarig utgivare för alla tre tidningarna och leder opinions- och kulturavdelningarna. Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk blir chef för den allmänna redaktionen. Skånskans annonschef Ola Grahn blir försäljnings- och marknadsdirektör.

Sju lokalredaktioner samt fotoavdelningen avvecklas. Den nya gemensamma organisationen omfattar knappt 152 heltidstjänster.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.