Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

34 personer varslas på Stampen

Publicerad: 17 November 2016, 12:26
Uppdaterad: 17 November 2016, 12:33

14 redaktionella tjänster försvinner när Stampen presenterar ytterligare ett sparpaket.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Som Dagens Media tidigare berättat står Stampen inför ännu ett sparpaket. Nu har den krisande mediekoncernen presenterat vad sparpaketet innebär.

Totalt 34 tjänster försvinner på grund av arbetsbrist, varav 14 redaktionella tjänster. Åtta av dem i Göteborg och sex på övriga orter. 16 personer varslas på tjänstemannansidan och fyra grafiska tjänster tas bort.

Medarbetarna har informerats och fackliga förhandlingar väntar.

– Vi har informerat våra medarbetare om att vi behöver sänka kostnaderna genom att varsla. Det är ett tungt och svårt besked, men nödvändigt för att anpassa organisationen till framtida intäkter. Vi kommer göra allt för att stödja våra medarbetare framåt i dialog med fackliga organisationer och Trygghetsrådet, säger Stampen Medias vd Johanna Öberg i ett pressmeddelande.

Stampen behöver sänka kostnaderna under 2017 för att kompensera för strukturella intäktstapp i print. Samtidigt ska Stampen Media "öka tempot i den digitala transformationen".

Trots att de digitala intäkterna ökar, under det tredje kvartalet med 38 procent, räcker det inte för att "med bibehållen lönsamhet fullt ut kompensera för intäktstappet i print."

– Vårt fokus är att producera lokaljournalistik och innehåll som engagerar i alla våra kanaler. För att snabba på den digitala omställningen jobbar vi numera med en dedikerad organisation för att stärka vårt digitala erbjudande till både läsare och annonsörer. Under det senaste året har en egenutvecklad plattform för lokala sajter lanserats och vi har haft en fantastisk ökning av digitala intäkter. Framåt måste vi fortsätta öka digitalt och samtidigt kompensera intäktstapp på printsidan med besparingar. Samtidigt kommer vi fortsätta värna om våra papperstidningar som är viktiga för oss och våra läsare, kommenterar Johanna Öberg.

 

 

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev