Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

20-tal redaktionella tjänster ska bort från Mittmedia

Publicerad: 29 maj 2019, 10:14

Foto: Andreas Elgstrand

Runt 20 till 25 tjänster försvinner när Mittmedia stuvar om för att spara pengar, skriver Medievärlden.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under tisdagen meddelade Bonnier att man kommer kapa 50 tjänster på Mittmedias annonsavdelning ”Företagsmarknad” efter att man gjort en genomlysning av organisationen. 

Även på den redaktionella sidan kommer nedskärningar göras, rapporterar Medievärlden. Antalet redaktionella tjänster ska bli 500, vilket innebär att 20 till 25 tjänster ska bort. Men enligt Mikael Nestius, affärsområdeschef för Mittmedia, behöver det inte resultera i uppsägningar eftersom flera av tjänsterna inom Mittmedia inte tillsats när personal slutat. 

– Mittmedia har varit duktiga på att spara med bemannings- och vikariestopp. Men nu måste vi ned på varje tidning för att se om bemanningen är rätt och om det blir personer som blir övertaliga. Exakt hur många personer som drabbas är för tidigt att säga, säger Mikael Nestius till sajten

Som del i denna förändring ska samtidigt sju nya chefredaktörer anställas då Daniel Nordström som ansvarat för tidningshusets titlar i både Stockholm och Västmanland enbart kommer ansvara för titlarna i Västmanland. Nya chefredaktör kommer anställas till tidningarna i Nynäshamn, Norrtälje, LT, Södertälje, Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda. 

Förhandlingar med facket inleds någon gång mellan 3 och 10 juni och Mikael Nestius räknar med att kunna spara cirka 15 miljoner kronor per år på neddragningen. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev