Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

16 nya medarbetare till Expressen

Publicerad: 15 januari 2019, 06:44

Några av Expressens nya medarbetare. Översta raden: Albin Julin, Petter Östman, Daniel Ingmo, Filippa Rogvall, Philip Vestergård Nielsen och Anton Gymark. Undre raden: Emelie Rockler, Nicole Fältlöv Amiri, Alexandra Li Letterfors, Linette Israelsson och Linda Johansson.

Foto: Anna-Karin Nilsson

"I höstas vakantsatte vi ett antal tjänster: lika många tjänster och fler är nu tillbaka, precis enligt plan", säger Lina Modin, administrativ redaktionschef på Expressen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenExpressen TV

Expressen anställer 16 nya medarbetare, varav åtta knyts till Expressen TV. 

Nyheten om nya anställningar kommer några månader efter att Expressen gjort neddragningar inom organisationen, vilket Dagens Media tidigare rapporterat om. 

Främst drabbades inhoppare och vikarier från Marieberg Media då flera tjänster kapades och vakantsattes. Anledningen var att man ville säkra lönsamhetsmålen för 2018. Ambitionen har dock varit att återbesätta vakantsatta tjänster vid årsskiftet. 

Jan Spångberg, fackordförande i Expressens journalistklubb, säger att en del av de nya anställningarna består av att tidigare vakanser samt är en följd av att reportrar har slutat på tidningen. 

– Juli och augusti var dystra månader för alla nyhetsmedier på annonssidan, då blev man osäker. Sedan har det repat sig och nu tuffare det på, att man anställer nya medarbetare nu är egentligen inget märkvärdigt, säger Jan Spångberg och tillägger:

– Det är jättebra att Expressen nu anställer många nya unga medarbetare som slipper ur bemanningsträsket. 

Lina Modin, administrativ redaktionschef på Expressen vill inte ge en exakt siffra på hur många av de 16 tjänsterna som fyller upp för de tidigare vakantsatta platserna eller hur många som är nya tjänster. Det eftersom bemanningen ändras hela tiden, både uppåt och nedåt. 

– Vi skruvar på både organisation och bemanning hela tiden. För Expressens framgång är det avgörande att vi är snabba och flexibla – i höstas vakantsatte vi ett antal tjänster: lika många tjänster och fler är nu tillbaka, precis enligt plan, säger hon och fortsätter:

– Inför 2019 har vi flera satsningar inom TV, ljud och Premium och vi ser att det går bra ekonomiskt, även det enligt plan.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenExpressen TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev