Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

16 lämnar Hallands Nyheter

Publicerad: 11 januari 2013, 12:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Bemanningen på Hallands Nyheter minskar med elva och en halv tjänst. Totalt lämnar 16 personer tidningen.


Ämnen i artikeln:

Mediabolaget VästkustenHallands NyheterStampen

Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om sparpaketet på Mediabolaget Västkusten, som bland annat ger ut Hallandsposten, Hallands Nyheter, TTELA och Bohusläningen.

Totalt måste Mediabolaget Västkusten spara 30 miljoner kronor och i dag går Hallands Nyheter ut med de första uppgifterna om nedskärningarna på de Stampen-ägda bolagets tidningar.

Totalt ska bemanningen på Hallands Nyheter minskas med elva och en halv tjänst, varav elva på redaktionen. Personalstyrkan kommer dessutom att minska ytterligare då så mycket som 16 anställda – varav 15 journalister – lämnar tidningen i vinter.

Personalminskningen har genomförts med avgångsvederlag, vilket innebär att ingen anställd behövts sägas upp.

Chefredaktör Anders Svensson beskriver sparpaketet som en nödvändighet. Samtidigt är förhoppningen att sparpaketet ska leda till en snabbare generationsväxling på Hallands Nyheter.

– Det här är naturligtvis en tuff besparing. Ska man hitta något positivt är det att vi har kunnat bevilja avgångsvederlag till alla som sökt. Det som är mindre bra är att vi tappar en massa kompetents. Det är många äldre och kloka medarbetare som nu försvinner. Det är baksidan av detta, säger han till den egna tidningen.

I hela Mediabolaget Västkusten kommer runt 50 tjänster att försvinna.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.