Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

14 får gå från VLT

Publicerad: 12 juni 2009, 08:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:25

Koncernledningen vill spara 50 miljoner.


Som Dagensmedia.se tidigare rapporterat ska Stampens tidningskoncern Promedia spara in 50 miljoner kronor då lågkonjunkturen slagit hårt mot annonsaffären. Ett 50-tal jobb beräknas försvinna från Promedias 15 tidningar. Det stod tidigt klart att VLT skulle drabbas hårdast och på ett informationsmöte i mars meddelade ledningen att man ville skära bort 20 tjänster.

- Minskningen i annonsintäkter är mycket kraftiga, det handlar om tvåsiffriga tal flera månader i rad...Och vi tror inte att det blir bättre på ett bra tag, sa tidningschefen Elisabeth Bäck på mötet.

Nu är förhandlingarna med facket klara, uppget VLT.se. På fredagen fick 14 medarbetare beskedet om att de sägs upp.

- Det är naturligtvis oerhört jobbigt för alla inblandade men det här är något vi måste göra för att VLT ska fortsätta vara framgångsrikt, säger Elisabeth Bäck till VLT.se.

Enligt Elisabeth Bäck har tidningen "ett nytt tänk" som innebär att man "även i fortsättningen ska göra en kvalitativ lokaltidning."

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.