Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

13 tjänster försvinner från UNT

Publicerad: 24 januari 2013, 12:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

Just nu presenterar UNT sin nya organisation för de anställda. Totalt försvinner 13 tjänster, kan dagensmedia.se avslöja.


Ämnen i artikeln:

UNT

Det var i augusti som Upsala Nya Tidnings chefredaktör Hanna Stjärne berättade att tidningen tvingas spara.

I skrivande stund presenteras resultatet av omorganisationen internt men redan nu kan dagensmedia.se avslöja att totalt 13 tjänster, varav fyra heltidstjänster försvinner från tidningen.

Uppgifterna bekräftas av Karolina Tolstav, fackklubbsordförande på UNT.

– Det stämmer. Bland mina medlemmar är det fyra tjänster i den nuvarande organisationen som försvinner. Sedan är det många vakanser som påverkas. Det här drabbar människor, säger hon.

Är resultatet av omorganisationen väntat?

– Ja, utgången var ganska väntad. Det fanns en tydlig ekonomisk ram som ledningen som vanligt inte har varit villig att rucka på. Vi blir färre och ska göra mer. Men det är så det ser ut överallt.

Det här sparpaketet lanserades, likt många andra i mediebranschen, som en satsning. Vad säger du om den retoriken?

– Det är klart att man måste säga så på företagsnivå men den krassa verkligheten är att vi blir färre samtidigt som det förväntas mer av oss. Att ge fler arbetsuppgifter samtidigt som man förväntar sig en förhöjd journalistisk kvalitet är orimligt. Det säger ju sig självt.

Enligt uppgift till dagensmedia.se innebär den nya organisationen också att UNT ska börja jobba enligt begreppen "puls" och "agenda", vilket i korthet innebär att tidningens reportrar ska delas in i två grupper. En som jobbar med kortsiktiga nyheter och en som arbetar mer långsiktigt.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev