Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

13 får gå från Lokaltidningen

Publicerad: 8 Augusti 2012, 12:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Lokaltidningen hårdbantar organisationen. Nu berättar företagets administrativa direktör Jan Halling om besparingarna.


Som dagensmedia.se tidigare har berättat kommer Michael ”Figge” Falk lämna sin tjänst som svensk chefredaktör på Lokaltidningen för att istället gå till en ny tjänst som projektredaktör.

Michael ”Figge” Falk har tidigare sagt att det är oklart om tjänsten som chefredaktör alls kommer att tillsättas och nu säger Lokaltidningens administrativa direktör att tjänsten försvinner.

– Vår redaktionschef Lotta Wahlqvist tar en del av uppdraget som Figge hade. En annan del tar han själv som projektredaktör, säger Jan Halling till dagensmedia.se.

Samtidigt förtydligar Jan Halling att Michael ”Figge” Falks nya tjänst inte är en konsulttjänst.

– Det är en tjänst som syftar till att utveckla tidningarna i Sverige och Danmark. Figge ska jobba från Stockholm med att utveckla framtidens tidningar, men nej, man kan inte säga att det är en konsulttjänst, säger han.

Redan i höstas, då Lokaltidningens svenska vd fick gå, sa Jan Halling att det fanns planer på att effektivisera organisationen. Nu står det klart att effektiviseringarna leder till att många får gå.

- I den svenska organisationen har vi sett över konceptet och beslutat att vi måste bli mer produktionseffektiva. Så 13 personer får gå, säger Jan Halling.

Jan Halling vill dock inte gå in på hur nyheten mottagits av den svenska personalen, utan hänvisar till att effektiviseringen varit väntad.

- Det har varit förhandlingar under en lång period. Det är viktigt att säga att vi organiserar oss mer förnuftigt, säger han.

Läs också:

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.