Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

12 personer på DN sägs upp

Publicerad: 13 April 2010, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:54

Dagens Nyheters ledning vill säga upp 12 personer på redaktionen. "Ledningen har valt en konfrontationslinje", rasar facket.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat ska 60 tjänster bort på Dagens Nyheters redaktion.

Den 15 mars var det sista dagen att söka avgångsvederlag, som gick ut på full lön under uppsägningstiden, samt ytterligare sex månader. Maximalt ska en anställd kunna få ut 20 månadslöner.

Nu har 38 beviljats avgångsvederlag, enligt Medievärlden, medan 10 kommer att föras över till DN:s läsplatteprojekt.

12 anställda ska varslas om uppsägning. Enligt Medievärlden vill DN:s ledning göra ett tiotal undantag från LAS-listan. En av dem är Axel Björklund, som är nyhetschef på DN Kultur. 

Facket är kritiskt till ledningens förslag.

– Ledningen har valt en konfrontationslinje, mot klubben och medlemmarna. Man är väl medveten om att det finns en stark uppfattning på redaktionen om att inte gå med på några undantag. Vi anser att vi har en så kompetent redaktion att vi kan bemanna alla tjänster i den nya redaktionen utan att göra undantag från Las-listan, säger klubbordförande Hans Arbman till Journalisten.

Dagensmedia.se har sökt Hans Arbman, samt Åsa Tillberg, redaktionschef.

Mer info kommer.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.