Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJust nu kan du uppleva tekniska problem på dagensmedia.se. Vi jobbar för fullt med att åtgärda dessa!

Dagspress

100 tjänster bort på Stampen Local Media

Publicerad: 18 Juni 2014, 07:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:34

100 tjänster, varav 60 redaktionella, ska försvinna från Stampens lokaltidningar i Västsverige.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Så sent som förra året fick 38 personer lämna Stampen Local Media, där bland andra GP, Hallandsposten, Hallands Nyheter och TTELA ingår.

Nu ska företaget hårdbantas ytterligare. Under året räknar Stampen med att 100 tjänster försvinner från Local Media, varav 60 är redaktionella. På flaggskeppet GP kommer 40 redaktionella tjänster att försvinna.

Förhandlingarna är redan påbörjade och nedbemanningen kommer bland annat att ske med avgångserbjudanden och naturliga avgångar. Stampen kan dock inte utesluta att det även blir uppsägningar.

– Det är helt nödvändigt för oss att anpassa organisationen efter marknadens utveckling och samtidigt ta tillvara på de möjligheter till samverkan och standardisering som finns inom bolaget, säger Lena Larsson, vd för Stampen Local Media, i ett pressmeddelande.

Under hösten kommer flera av tidningarna inom Stampen Local Media att göras om.

– Vi siktar på en större omgörning av våra papperstidningar som bygger på en del med lokalt innehåll och en del med i huvudsak gemensamt innehåll. Angelägen och vass lokal journalistik i kombination med relevant och efterfrågat innehåll som fungerar lika bra i Uddevalla som Halmstad eller Göteborg, säger Cecilia Krönlein, övergripande redaktionell chef i Stampen Local Media och chefredaktör på Göteborgs-Posten, i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev