Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Dagens Media köper Medievärlden

Publicerad: 3 oktober 2017, 13:16
Uppdaterad: 3 oktober 2017, 13:40

Dagens Medias chefredaktör Niclas Rislund, Medievärldens chefredaktör Axel Andén, samt Medievärldens reporter Linnéa Kihlström. Foto: Janne Næss

Tillsammans med Medievärlden ska Dagens Media erbjuda den bästa – och mest heltäckande – bevakningen av branschen.


Ämnen i artikeln:

MedievärldenDagens Media

Dagens Media, som i dag ger ut ett tryckt magasin, en sajt och arrangerar en rad event, kurser och utbildningar får ett nytt syskon i tidningen Medievärlden.

De fyra delägarna, Axel Andén, Mikael Marklund, Lisa Bjurwald och Linnea Kihlström har under tre år drivit och utvecklat Medievärlden i egen regi, efter separationen från Tidningsutgivarna.

Varumärket Medievärlden, med sin starka position framförallt inom dagspress, kommer naturligtvis att leva kvar.

– I och med den här affären får Medievärlden helt andra ekonomiska muskler, och vi får möjlighet att utveckla både journalistiken och affären, säger Medievärldens chefredaktör Axel Andén.

Axel Andén kommer även i fortsättningen att vara ansvarig utgivare för Medievärldens sajter.

– Medievärlden behåller sitt publicistiska oberoende och den inriktning vi har idag. På sikt kommer vi också att kunna vässa innehållet, för plötsligt öppnas många vägar framåt som tidigare varit stängda. Vi ser också fram emot att få nya kollegor och allt utbyte vi kommer att ha med dem.

Niclas Rislund är chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Media:

– Jag är oerhört glad över att kunna välkomna Medievärlden, och deras kompetenta medarbetare. Tillsammans breddar vi vårt erbjudande mot branschen, både redaktionellt och kommersiellt, säger han.

I och med köpet flyttar Medievärlden till Dagens Medias lokaler på Fleminggatan 7 på Kungsholmen i Stockholm.

 – Titlarna kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Under samma tak har vi nu två separata nyhetssajter, med poddar, bloggar, och nyhetsbrev som servar branschen med de smartaste nyheterna. Dessutom har vi branschens mest frekventa utgivning av tryckt magasin – och en bred portfölj av event och utbildningar som erbjuder fördjupad kunskap och analys, säger Niclas Rislund.

Medievärlden har framgångsrikt byggt en digital betaltjänst – Medievärlden Premium, som bevakar den nordiska mediebranschen. Dessutom ger Medievärlden ut en nyhetssajt och ett dagligt nyhetsbrev.

Medievärlden har beskrivit dagspressens utveckling i snart hundra år. Tidningen grundades 1920 av Tidningsutgivarna, och hette då Pressens Tidning, men bytte namn till Medievärlden 2006.

Dagens Media grundades 1998, och ägs sedan 2016 av Alma Talent. Moderbolaget ger ut en lång rad titlar, både tidskrifter och dagspress, i Finland. Bolaget har verksamhet i 10 länder och omsatte under förra året 3,4 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

MedievärldenDagens Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.