Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Dagens Media 2017 – i bilder

Publicerad: 5 januari 2018, 09:57
Uppdaterad: 5 januari 2018, 10:03

Frida Boisen och Özz Nüjen på DJ-Battle-scenen på Kallis. Foto: Alexander Donka

Känns det nya året lite trögstartat? Ta farväl av branschåret 2017 med en sista återblick genom Dagens Medias kameralins.


Ämnen i artikeln:

Dagens MediaDJ-battle

Januari:

Vi träffar Glossybox dåvarande svenska vd-par Henric Persson och Victoria Senkpiel. När prenumerationstjänsten lanserades i lilla Sverige var förväntningarna lågt satta. Den svenska duon hade emellertid andra planer – och slog på kort tid förväntningarna med 500 procent.

Foto: Janne Naess

Februari:

Vi stämmer träff med Facebooks Sverigechef Sam Rihani och hans team, för att prata mätfel, falska nyheter och framtidens största utmaningar för den sociala plattformen.

Foto: Janne Naess

Mars:

1) Först upp på scenen under 2017 års ”Women in tech” var Cristina Stenbeck. Ett krav för att hon skulle komma dit var att hon skulle få göra sin egen version av ”Carpool Karaoke”. På bilden intervjuar hon investeraren Åse Riisberg i ett bilsäte.

Foto: Janne Naess

2) Dagens Media berättar om Johanna Andrén, som valt att överge rollen som marknadschef på Ikano för drömjobbet på Ikea som vice marknadschef.

Foto: Janne Naess

3) Swedma prisar direkt- och datadriven marknadsföring på sin gala ”Guldnyckeln”. Åkestam Holsts Felicia Jensen utsågs till årets copywriter. På bilden kramas hon av sin ad-kollega Caroline Andersson.

Foto: Janne Naess

April:

Terrorn slår till i Stockholms hjärta, och försätter hela landet i chock och sorg. Poliskåren går över natten från hånad till hyllad, och polischefen Stefan Hector lotsar via presskonferenserna Sverige genom den svåra stunden. Dagens Media berättar i en fördjupande special några veckor efter dådet, om Polisens kommunikationsarbete under attacken.

Foto: Janne Naess

Foto: Janne Naess

Foto: Janne Naess

Maj:

1) Metro skapar rabalder och rubriker när Mats Qvibergs Custos köper bolaget för 50 miljoner. Vi träffar tidningens nya chefredaktör Staffan Erfors och Cuscos vd Christen Ager-Hanssen, för att höra mer om Metros framtidsplaner. 

Foto: Janne Naess

2) Dagens Media hälsar på hemma hos Ubers tidigare marknadschef Baba Canales, som flyttat till New York för att slå sig in på Startup-scenen.

Foto: Janne Naess

3) Vi är på plats när reklamtävlingen ”The one show” går av stapeln på Manhattan. På bilden bjuder kvällens värd Daveed Diggs på spontan rap tillsammans med några gäster.

Foto: Janne Naess

Juni:

1) Vi träffar reklamaren Andreas Dahlqvist i New York några månader innan han flyttar hem till Sverige för att bli cd på nya Nord DDB.

Foto: Janne Naess

2) Dagens Media arrangerar för första gången tävlingen ”Årets Lokala Mediehus”. Innan vinnarna korades på Nalens scen, diskuterade Daniel Weilar, Johan Ydring, Liv Sandberg och Peter Callius de lokala mediehusens utmaningar.

Foto: Alexander Donka

3) Vi följer med på smygpremiären av Citybanan tillsammans med Clear Channel, som gjort enorma investeringar i digitala skärmar på de nya stationerna.

Foto: Janne Naess

Juli:

2017 års DJ-battle i Almedalen slog inte bara publikrekord, utan skapade även het debatt efter att Dagens Media varumärkesskyddat namnet.

Foto: Janne Naess

Foto: Janne Naess

Frida Boisen och Özz Nüjen på DJ-Battle-scenen på Kallis. Foto: Alexander Donka

Augusti:

1) Vi träffar Lotta Onajin på Söder i Stockholm för att prata om hösten – då hon på allvar trädde in i rollen som Edelman Deportivos nya vd, som hon haft sedan maj.

Foto: Janne Naess

2) Juryn till Dagens Medias inhouse-tävling ses för första gången för att diskutera de inskickade bidragen.

Foto: Janne Naess

3) Frida Boisen och 350 medarbetare på före detta Bonnier tidskrifter installerar sig på sin nya adress i Bonnierskrapan, och byter samtidigt namn till Bonnier Magazines & Brands.

Foto: Janne Naess

4) Inför det första magasinet efter sommaren träffar vi Staffan Slörner, Jessica Bjurström och Anders Ericson som berättar om hur branschorganisationerna rustar inför den kommande hösten.

Foto: Janne Naess

September:

1) Björn Borgs globala marknadschef Jonas Lindberg Nyvang beskrev hur det var att få storfilmen ”Borg” i knät, mitt under ompositioneringen av varumärket: ”Vi har haft ett extremt bra flyt”, sade han då.

Foto: Janne Naess

2) TV-galan Kristallen går av stapeln, där bland annat TV4-profilerna Tilde de Paula Eby och David Hellenius utses till årets programledare.

Foto: Janne Naess

Oktober:

1) Dagens Media träffar Bella Goldman som tackat ja till ett fast jobb för första gången i sitt liv. Det var Lidl som lyckades locka henne till det, med den nyskapade rollen som Strategi- och Kommunikationschef.

Foto: Janne Naess

2) Dagens Medias läsare får i en lång intervju bekanta sig med Discoverys nytillträdda vd Henriette Zeuchner, som började sitt nya jobb mitt under den rekordlånga konflikten med Com Hem.

Foto: Janne Naess

3) Swedmas medlemmar skyndar sig ifrån välkomstmiddagen i New Orleans, inför årets DMA-konferens. Orkanen Nate är på ingång, och utegångsförbudet träder snart i kraft.

Foto: Janne Naess

4) Branschens hetaste frågor stod på agendan när Dagens Medias årliga event ”Mediedagen” gick av Stapeln den 26 oktober. Frågor som togs upp var bland andra hur du lär dig att tänka strategiskt online, hur du skapar hunger hos den mätta konsumenten och hur du kan jobba smartare med AI.

Foto: Janne Naess

November:

1) Marknadschefen Taina Malén har på bara några år utvecklat Starstable till en av världens största plattformar för unga tjejer. ”Vi bygger morgondagens rockstjärnor”, sa hon när vi träffade henne på Epicenter i höstas.

Tinder inspireras av grottmänniskans dejtningvanor

2) TV4 håller sin årliga dragning för mediebyråerna. Nyheter för i år var: Nya målgrupper och slopad tidzonsindelning i flera av dem.

Foto: Janne Naess

3) Bitcoin-pionjären och Burning man-entusiasten Brock Pierce besöker Stockholm under årets Sime-konferens.

Foto: Janne Naess

December:

1) En och annan hade snappat upp att det var premiär av Åhléns julkalender den första december, på varuhuset i city. Adventskalendern bestod av dagliga förmånliga erbjudanden.

Foto: Janne Naess

2) Vi avslutar året med att träffa västkustsonen Johan Hansson, som återvänt till sina rötter efter 13 år i New York, för att bli ny vd på Stampen lokala medier.

Foto: Janne Naess

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens MediaDJ-battle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.