Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Custos vd: "Qviberg orsakade aktieägarna indirekt skada"

Publicerad: 23 Maj 2017, 06:34
Uppdaterad: 23 Maj 2017, 07:28

Custos vd Christen Ager-Hanssen och Metros chefredaktör Staffan Erfors. Foto: Janne Næss

Christen Ager-Hanssen kommenterar Qvibergs avhopp och berättar att han är beredd att sälja Metros papperstidning om han får ett vettigt bud.


Ämnen i artikeln:

MetroMats QvibergStaffan Erfors

Mats Qviberg orsakade Custos aktieägare indirekt skada och det var anledningen till att han sålde sin andel i företaget för en krona.  Så säger Christen Ager-Hanssen till Svenska Dagbladet i dagens utgåva.

– Det är omöjligt att sätta en prislapp på vilken varumärkesskada detta har haft. Vårt avtal med SL är ifrågasatt och vi har förlorat samarbete med TV4 på grund av Mats uttalanden. Nu måste vi se framåt och inte grotta oss i det gamla, säger Metros styrelseordförande till tidningen.

Som plåster på såren har Mats Qviberg även tillfört ett aktieägartillskott på 50 miljoner kronor till Metro.

I går berättade Christen Ager-Hanssen för DN att Metros papperstidning är till salu, och att  medieaktörens huvudkontor kommer att flytta till London.

– Skulle vi få ett bud på tidningen som vi tycker är vettigt, från en vettig aktör, så är vi beredda att sälja tidningen, säger Christen Ager-Hanssen till DN.

Affären ska utvecklas på ett internationellt plan och London blir bas för den digitala utvecklingen.

–Man kan säga att framtiden i print är sjunkande. I vår värld vill vi satsa på allt digitalt: Metro24, Metro Mode, Metro Jobb och metro.se. Vi vill ha kvar och utveckla alla digitala kanaler och vi vill ha kontroll över varumärket. Men en tidning är inget viktigt strategiskt instrument för oss och själva pappersprodukten blir en mindre och mindre del av vår koncern, säger han till DN.

På frågan om hur Metros redaktion reagerat på Mats Qvibergs avhopp och uppgiften om att papperstidningen är till salu svarar Metros chefredaktör Staffan Erfors Dagens Media:

– Det är ägarfrågor. Vi på redaktionen fortsätter fokusera på att leverera den bästa möjliga journalistiken.  

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.