söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

We Are Stories värvar från Aftonbladet

Publicerad: 23 november 2017, 09:11
Uppdaterad: 23 november 2017, 11:49

UPPDATERAD. Tobias Lindner blir ny creative director på Leeads och Mittmedias contentbolag: "Kittlar mycket att få vara med och bygga upp något från grunden".

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSchibsted

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Native- och contentbolag We Are Stories plockade för en tid sedan in Karolina Hülphers, tidigare på Bonnier Tidskrifter.

Nu har de gjort klart med nästa värvning.

Aftonbladets tidigare nöjeschef Tobias W Lindner blir bolagets nya content director. 

– Det kittlar mycket att få vara med och bygga upp något från grunden. Möjligheten att få vara en del av ett bolag från start och kunna erbjuda kunder en helhetslösning för alla former av content var helt enkelt en frestelse omöjlig att motstå, säger han till Dagens Media.

Var det självklart att tacka ja?

– Jag har haft en fantistik tid på Aftonbladet och Schibsted och det är klart att det har varit mycket funderande fram och tillbaka. Men just att vara med och bygga upp något från grunden var en stor pusselbit i mitt beslut.

När han nu blir cd på Leeads och Mittmedias gemensamma native- och contentsatsning kommer jobba sida vid sida med Karolina Hülphers, vd på We Are Stories.

– Jag och Karolina har lång erfarenhet av vad som faktiskt fungerar och vi kommer jobba väldigt tajt. Har man kul på jobbet så presterar man också bra. När alla stjärnor står rätt skapas innehåll som både användaren och kunden har nytta och glädje av, säger han och fortsätter:

– Vi vill säkerställa att vi levererar toppklassinnehåll och på sätt också bevisa oss. 

Tobias W Lindner kommer senast från rollen som redaktionschef på Schibsted Brand Studio. Sin roll som Aftonbladets nöjeschef lämnade han för snart tre år sedan. Han har sedan tidigare även varit medlem av tidningens redaktionsledning.

– Det har varit en häfitg resa som jag fått vara med om och det har varit en ynnest att få vara en del av Schibsted Brans Studios och se det växa fram.

Vad tar du med dig därifrån?

– Att vi grundmurade känslan av vad bra innehåll är. Det finns mycket innehåll, men gör man bra innehåll gagnar det alla, från tittare till våra kunder.

Tobias W Lindner börjar på We Are Stories efter årsskiftet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev