Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

TV4:s träningsexpert Lovisa Sandström startar egen byrå

Publicerad: 14 april 2015, 05:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Jessica Almenäs och Titti Schultz är två av profilerna som Lovisa Sandström har knutit till sig när hon startar den egna content marketing-byrån.


Lovisa "Lofsan" Sandström har tidigare bland annat setts som träningsexpert i TV4:s "Nyhetsmorgon". Nu väljer hon att starta en egen content marketing-byrå för att kunna erbjuda samarbeten med profiler inom bland annat träning och hälsa.

Två av profilerna hon har knutit till sig är TV4:s Jessica Almenäs och NRJ Radios Titti Schultz.

– Jag och Jessica har samarbetat tidigare, bland annat med vår bok om löpning. Vi har också jobbat tillsammans på "Nyhetsmorgon" i flera år så för mig var det naturligt att hon skulle vara med, säger Lovisa Sandström till Dagens Media och fortsätter:

– Titti och jag började jobba tillsammans i ett medieprojekt för Systembolagets dotterbolag IQ. Vi har också gjort mycket radio ihop, men alltid med en annan uppdragsgivare. Nu när vi slår ihop oss så gör vi det med våra egna varumärken.

Tanken är att jobba med bland annat målgruppsstyrt innehåll mot företag när det gäller digitala medier som Youtube och Instagram. Men också att erbjuda föreläsningar och moderatoruppdrag.

– Det blir både en digital plattform och att jobba "på riktigt". Vi vill kunna erbjuda uppdragsgivaren starka och aktiva kvinnor med väldigt tydliga budskap om vad man står för.

Lovisa Sandström är i grunden utbildad idrottslärare och har jobbat som personlig tränare i elva år. De senaste åren har hon jobbat med sitt eget företag och erbjudit bland annat vanlig träning samt online-träning.

– Då har företag sökt upp mig för att göra saker. I och med den här satsningen vänder vi på det för att vi ska kunna ta egna initiativ och paketera content för byråer och företag.

I rollen som Content & Partner Manager har Lovisa Sandström rekryterat Clara Fröberg som tidigare har jobbat på Springtime och i dag driver den egna pr-byrån Styrkebyrån.

– Det känns jätteroligt. Jag har jobbat tillsammans med Clara förut när hon jobbade på Springtime. Nu när hon har ett eget företag känns det kul att vi kan utveckla den delen ännu mer, säger Lovisa Sandström och fortsätter:

– Jag tror på våra egna kanaler och att vi kan konkurrera med den traditionella annonsförsäljningen och fördjupa samt digitalisera samarbeten med företag.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.