Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Content marketing

Sofia Wistam: "Jag har inget emot skönhetsingrepp"

Publicerad: 6 Februari 2015, 15:03
Uppdaterad: 16 Maj 2016, 14:27

"Fångarna på fortet", "Talang" och "Sofias Änglar". För den som tittar på tv är Sofia Wistam ett känt ansikte. För Dagens Media berättar hon om sin sin nya programledarroll i Akademiklinikens nya tv-satsning.


Ämnen i artikeln:

Sofia Wistam

Det är en stressad Sofia Wistam som svarar när Dagens Media ringer. Hon befinner sig i Uppsala där hon ska arbeta med Mutomoprojektet. En insamling till förmån för folket i Mutomo i Kenya.

– Det är en ganska stor gala. Knut Knutsson kommer bland annat vara där och auktionera ut saker.

På måndagen den 9 februari har hennes senaste tv-program "Snygg på en lunch" premiär. Ett webb-tv-program som görs i samband med Akademikliniken och som ska sändas på Expressen TV.

– Tittarna kommer få korta små skönhetstips för att man ska känna sig piggare och gladare nu när årstiden är som gråast. Det kan handla om saker som vad man stoppar i sig, men också att se till att få en stund för sig själv och inte låta sig sugas upp av jobbet och familjen, säger hon till Dagens Media.

Hur känns det att göra webb-tv i ett sådant här sammanhang?

– Jag har inte gjort något sådant här tidigare. Det är rätt snabbt och kvickt, till skillnad från vanlig tv som ofta är stort och tidskrävande. Det är mer lekfullt, helt enkelt.

Målgruppen är, enligt Sofia Wistam, "kvinnor mellan tjugo och 300 år" och bland annat kommer tittarna att få se henne tråda ögonbrynen och dricka juicelunch med en gladiator.

– Sedan kommer jag följa med folk till Akademiklinken, som är med och sponsrar programmet. De som går dit kommer göra allt från ansiktsbehandlingar till läppförstoringar med Botox, säger hon.

Vad tycker du själv om skönhetsingrepp?

– Jag är inte emot det på något sätt, då skulle jag inte göra programmet. Men det är vettigt att det finns åldersgräns för det. Jag tycker att det är upp till var och en om man ska göra det eller inte. Har någon komplex för sin stora näsa så tänker ju oftast personerna runtomkring inte på det lika mycket som personen som har komplex.

Hur ser du på att Akademikliniken, som faktiskt tjänar pengar på skönhetsoperationer, är med och finansierar programmet?

– Jag ser inga problem i det eftersom jag inte har några problem med skönhetsingrepp i sig. Dessutom är det ju vanligt att webb-tv finansieras av olika företag.

Finns det några finansiörer du inte skulle ställa upp för?

– Alkohol- och tobaksföretag.

Tror du inte att det här programmet kan bli problematiskt i och med att det kan påverka unga tjejers självbild?

– Jag hoppas såklart att det inte ska påverka någon negativt, utan att det mer ska bli små tips på vad man kan göra. Jag har sett att det finns både gamla och unga kvinnor som är intresserade av hur man till exempel plockar ögonbrynen eller gör sina ögonfransar fina.

Från en sak till en annan. Du har ju arbetat inom tv-branschen länge. Hur ser du på utvecklingen för tv-mediet?

– Det är en otrolig förändring som tv-mediet går igenom, och det är spännande att se. De stora tv-bolagen har fått konkurrenter som är små och lekfulla. På webb-tv kan man ju också titta när man vill, till exempel i baksätet på bilen. Det är mer flexibelt och ger folk vad de vill ha.

I mars har ännu en säsong av Sofias änglar premiär.

Hör Sofia Wistams lördagslista nedan:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:dagensmedia:playlist:6Db77EAuGZLSoiaCJzmIow" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sofia Wistam

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.