S släpper politisk podd i kortformat

2015-03-02 09:53  

Socialdemokraterna lanserar en egen podcast för att marknadsföra partiet. Medverkar gör flera av Sveriges ministrar.

Formatet på Socialdemokraternas nya podcast är kort för att men ska hinna ett avsnitt till exempel på vägen till jobbet.

Partiet beskriver innehållet som ett nära och personligt samtal med ledande Socialdemokrater. I framtiden kommer kanske även andra, som inte är knutna till partiet att höras i podden. Tonen utlovas vara allvarlig, men lättsam.

Maria Hjelm arbetar med kampanj och folkrörelse inom Socialdemokraterna och är projektledare för podden.

– Vi tycker att samtalsklimatet är väldigt hårt och snabbt där ute, så det här är ett sätt för lyssnarna ska få lära känna våra ministrar bättre. Det är väldigt personligt, säger hon till Dagens Media.

Kommer ni att ställa några kritiska frågor?

– Det här är inte ett intervjuformat utan ett samtal som vi leder med frågor som är ganska stora. Det blir lite olika ton i de olika samtalen, men vi vill att folk ska få ta del av ministrarnas tankar.

Finns det en chans att samtalen blir väldigt tillrättalagda?

– Vi tänkte mycket på det under arbetets gång, men det känns inte tillrättalagt.

Maria Hjelm säger att man i framtiden kanske också kommer få chansen att höra statsminister Stefan Löfven i podden.

– Han tycker sådant här är roligt, säger hon.

Ambitionen är att släppa cirka ett avsnitt i veckan, även om de första sex avsnitten kommer samtidigt. De finns tillgängliga på Socialdemokraterna hemsida och på Itunes.

Medverkande i de första avsnitten är arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, utrikesminister Margot Wallström, barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér, gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadžialic, närings- och innovationsminister Mikael Damberg och försvarsminister Peter Hultqvist.

Jonas Löfvenberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt