Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag18.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Content marketing

Revansch för Arbetsförmedlingens På Jobbet

Publicerad: 9 Maj 2014, 06:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:38

Arbetsförmedlingens tidigare ifrågasatta På Jobbet utsedd till Sveriges bästa personaltidning.


Ämnen i artikeln:

ArbetsförmedlingenÅkesson Curry

När Rim, föreningen för de som arbetar med interntidningar/intranät, igår utsåg Sveriges bästa personaltidning för 2013 segrade På Jobbet.

Motiveringen lyder:

" I den här tidningen finns en stark känsla för medarbetarnas vardag. De får komma till tals både i det redaktionella materialet och på insändarsidan. Angelägna ämnen lyfts fram på ett begåvat sätt av proffsiga skribenter. Texter, illustrationer och bilder följs upp med ett rappt formspråk. Mixen, människorna och inspirationen gör På Jobbet till Årets personaltidning 2013."

– Vi är jätteglada för priset, säger chefredaktör Kristina Adolfsson till Dagens Media.

På Jobbet kommer ut med sju nummer 2014. Annonsförsäljningen sköts av Bengtsson & Sundström Media. En helsida färg kostar 23 500 kronor.

Tidningen sjösattes vintern 2013, efter att myndighetens klassiska tidning Arbetsmarknaden gått i graven.

I och med förändringen byttes stor del av den redaktionella kraften ut och utgivaransvaret flyttades till Arbetsförmedlingens kommunikationschef Helena Engqvist.

Målgruppen snävades in till enbart myndighetens anställda. Kristina Adolfsson utsågs till chefredaktör.

DN:s ledarskribent Susanna Birgersson menade att omgörningen hängde ihop med kritiken mot Arbetsförmedlingens dåvarande generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist, som anklagats för att tysta ner sina anställda.

"'Den nya tidningen ska bevaka arbetsförmedlarnas vardag och arbetsmetoder på ett nyfiket och kompetent sätt', heter det från myndighetsledningens sida. Tror jag det", skrev Birgersson.

Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson kritiserade också premiärnumret av På Jobbet.

" Den naturliga frågan är väl om den nya redaktionen redan fått en överdos av coachning i positivt tänkande?", skrev Persson, som även oroades över utgivarförändringen:

" På Arbetsmarknaden hade chefredaktören det publicistiska ansvaret, i På Jobbet är det Arbetsförmedlingens kommunikationsdirektör som har sista ordet. Det har förstås skapat oro".

Sveriges bästa personaltidning - alla vinnarna med motivering

Årets bästa personaltidning

På jobbet

Arbetsförmedlingen

I den här tidningen finns en stark känsla för medarbetarnas vardag. De får komma till tals både i det redaktionella materialet och på insändarsidan. Angelägna ämnen lyfts fram på ett begåvat sätt av proffsiga skribenter. Texter, illustrationer och bilder följs upp med ett rappt formspråk. Mixen, människorna och inspirationen gör På Jobbet till Årets personaltidning 2013.

 

Årets bästa arbetsplatsreportage

Lära

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad

Text: Ingela Ösgård Foto: Robert Blombäck

Poppande popcorn väcker intresset och tar oss vidare till en välskriven text med påtaglig närvaro. Reportaget ger läsaren inblick i vardagen på en skola, genom en lyhört återgiven dialog och skickligt fångade detaljer. Skildringen präglas av känsla och stilistisk kvalitet, utan att faktaredovisningen går förlorad. Lära tilldelas årets pris för bästa arbetsplatsreportage.

 

Årets bästa personporträtt

Praktikan

Praktikertjänst

”Om olyckan är framme” Text: Malin Sund Foto: Christian Hagward och Peter Kroon

Det bästa personporträttet är det som stannar kvar hos läsaren och ger nya insikter om en annan människa, insikter som berikar och väcker tankar. Denna skildring av två medarbetare som drabbas av svår sjukdom och olycka och hur de kom tillbaka till sitt arbete är mästerligt skriven och Praktikan tilldelas därför årets pris för Bästa personporträtt.

 

Årets bästa foto

UDkuriren

Utrikesdepartementet

Foto: Martina Huber

Sällan har ett besök fått sådan uppmärksamhet. När en av världens mäktigaste män kom till Stockholm drogs ett enormt säkerhetspådrag igång. Stan fylldes av poliser och vägarna i innerstan stängdes av. På årets Bästa foto får vi möta två politiker under lite mer avslappnade former. UDkuriren har fångat ett litet ögonblick från ett stort tillfälle.

 

Årets bästa form

Swedavia Magazine

Swedawia

Från första uppslaget till sista sidan lyckas tidningen hålla greppet om läsaren. Här finns uttrycksfulla bilder, små notiser, arbetsplatsreportage och tips för anställda som vill fördjupa sig på det personliga planet. Ordning och reda blir det med tydliga vinjetter och inbjudande typsnitt. Formatet passar perfekt för handbagaget. Swedavia Magazine vinner årets pris för Bästa form.

 

Hedersomnämnande

Ulrika Åkerblad, redaktör för Securianen

Securitas

Redaktören som både är ansvarig utgivare, idéspruta, reporter och fotograf blir allt mer sällsynt. Juryn vill därför premiera en representant för detta rara släkte, en redaktör som med säker blick belyser Securitas mångskiftande verksamhet i personaltidningen Securianen. Ulrika Åkerblad tilldelas juryns Hedersomnämnande för engagemang, skrivglädje och mångsidighet.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.