söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

Ny contentjätte föds – JG och Citat går ihop

Publicerad: 10 juni 2015, 06:27

JG Communication och Citat slås ihop till en jättebyrå, kan Dagens Media berätta.

Ämnen i artikeln:

CitatJG CommunicationContent Marketing

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Personalen på de båda byråerna informerades under tisdagsförmiddagen om den förestående sammanslagningen.

JG Communication är i dag en av de största contentbyråerna i Sverige. Systerbolaget Citat, som också ägs av den finska kommunikationskoncernen Nordic Morning, är en av landets större reklambyråer.

Nu ska de två slås ihop till en massiv contentbyrå med 190 medarbetare och en beräknad omsättning på över 200 miljoner kronor.

I nuläget är bara Bonniers contentbyrå Spoon större, sett till omsättningen.

– Det är lite av en dröm att kunna ta det här greppet, säger Christian Sahlgren, vd för JG Communication.

Planerna på en sammanslagning har diskuterats sedan hösten 2014.

– Kommunikationslandskapet håller på att förändras och branschglidningen är en effekt av det. Där ser vi möjligheter i att skapa en ny sorts contentbyrå som kan ta ett grepp om hela kundresan, från kännedom till aktivering, konvertering och lojalitet, säger Christian Sahlgren.

Sammanslagningen innebär att varumärkena JG Communication och Citat skrotas. Den nya byrån ska heta ”Sitrus Agency”. JG Communications vd Christian Sahlgren blir vd för Sitrus Agency. Efter att sammanslagningen är genomförd lämnar Citats vd Lars Lundström koncernen.

– Det är ett beslut som jag har tagit i samråd med ägarna och Christian. Jag är redo att ta nya steg efter nio år i bolaget. Men för mig är det viktigt att få vara med om att landa detta så att det blir riktigt bra, säger han.

Sammanslagningen kommer att resultera i en viss övertalighet. Enligt Christian Sahlgren handlar det, sett till storleken på den nya byrån, om ett mindre antal tjänster.

Prenumerant? Läs allt om sammanslagningen i Dagens Medias tidning #11 2015. Du som är prenumerant kan även läsa artikeln digitalt:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev