Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

Minimedia byter inriktning – blir e-handel

Publicerad: 9 juni 2016, 08:51
Uppdaterad: 9 juni 2016, 08:56

Minimedia byter inriktning och satsar på e-handel när Schibsted Sverige samlar sin satsning på native inom Schibsted Content Marketing Studio.


Ämnen i artikeln:

Minimedia

Grundarna av Minimedia, Maths Nilsson och Lars Östling, byter inriktning för verksamheten i bolaget och satsar på e-handel.

Samtidigt samlar och koncentrerar Schibsted Sverige sin satsning på native och branded content inom ramen för koncernövergripande Schibsted Content Marketing Studio.

Minimedia har tretton medarbetare som påverkas av omställningen. 

Minimedia startades för tio år sedan av Lars Östling, en av grundarna av Sportbladet, och Maths Nilsson, tidigare nyhetschef på Aftonbladet. Bolaget var bland de första med digital native advertising och förvärvades för åtta år sedan av Schibsted Growth.

– Schibsted har numera en egen content studio som jobbar i de egna kanalerna så det är naturligt att vår roll förändras. Vi har gjort mer än 200 nativekampanjer för några av Sveriges största varumärken, allt från Volvo till Nike. Det har varit mycket inspirerande och framgångsrikt. Nu vill vi ta vidare vår erfarenhet och kontaktnät till ett område som utvecklas mycket starkt, nämligen e-handeln, säger Maths Nilsson i ett pressmeddelande.

Mats Eriksson affärsområdeschef för Schibsted Growth säger i pressmeddelandet att Lars Östling och Maths Nilsson med ”sitt driv och kunnande tillfört mycket till Schibsted”:

– Jag vill tacka dem och för ett fantastiskt arbete och önskar dem lycka till med kommande satsning. Jag är säker på att de kommer att lyckas och hoppas och tror på fortsatta samarbeten.

Schibsted har i dag en ägarandel på 51 procent i bolaget, resterande andel innehas av grundarna. Schibsted och grundarna har inlett en diskussion om formerna för bolagets vidare drift. Fackliga förhandlingar pågår.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Minimedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev