Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

Mediaplanet köper Newsner

Publicerad: 23 augusti 2017, 11:58
Uppdaterad: 23 augusti 2017, 12:56

Johan Rikner och Richard Julin. Foto: Tobias Ohls/Appelberg.

Mediaplanet står till sist som köpare av Nyheter365, som bland annat driver viralsajten Newsner.


Ämnen i artikeln:

NewsnerNyheter365

Medieplanet köper samtliga aktier i N365 Group, tidigare Nyheter365.

– Det känns superkul och vi matchar varandra perfekt, säger Johan Rikner, vd för N365 Group, till Dagens Media.

Huvudanledningen till försäljningen är att man nu vill öka på expansionstakten.

– Vi har fått förfrågningar tidigare och det viktigaste för oss har varit att hitta en partner som kan hjälpa oss att bli större, bättre och starkare. Det har vi hittat i Mediaplanet.

Säljare av N365 Group är de nio medarbetarna; Johan Rikner, Peder Hök, Björn Forsgren, Stefan Persson, Pierre Wingren, Jakob Norrman, Maria Ekman, Isabel Svensson och Christian Ström.

Köpeskillingen vill dock inte Johan Rikner uppge, men berättar att samtliga medarbetare kommer att stanna kvar även efter försäljningen.

Målet är att gå in på nya marknader med stöd av Mediaplanet. Idag verkar N365 Group i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Storbritannien.

– Vi har inte bestämt exakt var än, men vi kommer att öppna på nya marknader i början av nästa år.

Enligt egna uppgifter blir Mediaplanet Group, efter köpet av N365 Group, Europas största mediebolag inom content marketing. Även Appelberg ingår i koncernen.

– I framtiden kommer content marketing vara grunden för all marknadskommunikation. Nu bygger vi det moderna mediehuset där vi genom Mediaplanet, N365 Group och Appelberg kan erbjuda en totallösning som förenar content-produktion som ger effekt, målgruppsanpassad distribution och förmågan att hjälpa varumärken att driva trafik som konverterar både på lång och kort sikt, säger Richard Julin, vd och koncernchef i Mediaplanet Group, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Inledningsvis kommer N365 Group fortsätta precis som vanligt, men planen är att integrera bolagen mer över tid.

Efter förvärvet består Mediaplanet Group av cirka 500 anställda i 16 länder. Den årliga omsättningen blir cirka 700 miljoner kronor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NewsnerNyheter365

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.