måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

Läkerol gör egen podcast

Publicerad: 7 oktober 2014, 11:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Läkerol släpper podcast under ledning av Alex Schulman och Sigge Eklund.

Ämnen i artikeln:

Läkerol

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Sedan januari i år har Läkerol varit sponsor till Kristoffer Triumfs podcast "Värvet". Nu släpper Läkerol i stället en egen podcast, som spelats in under Swedish Open i Båstad, där Läkerol är sponsor.

– Vi har under året gjort olika podcast-samarbeten så för oss blev det en relevant aktivering under Swedish Open. Det här är ett experiment för oss. Det är tunga namn som intervjuas så vi hoppas att folk vill lyssna, säger Fredrik Sjöström, kommunikations- och sponsringschef på Cloetta, som äger Läkerol till Dagens Media.

"Läkerol-podden" kommer att innehålla intervjusamtal på 15-20 minuter. Några av de som gästat podden är Mats Wilander, Henke Larsson, Soran Ismail, Maria Kulle, Özz Nûjen och Mona Sahlin.

Varje vecka kommer ett antal avsnitt att släppas samtidigt och finnas tillgängliga på Itunes och S oundcloud. Totalt blir det 14 avsnitt med intervjuer.

I dagsläget är "Alex och Sigges podcast" den enda podcast som Läkerol sponsrar. Varumärket har tidigare sponsrat "Fredagspodden med Hannah och Amanda". I somras avslutades samarbetet med "Värvet".

– Det finns inget direkt samband med att vi gör en egen podcast. Vi har haft ett långt samarbete men det är pausat sedan i somras, vilket var planerat sedan tidigare. Nu planerar vi inför 2015, säger Fredrik Sjöström.

Varför passar podcast ert varumärke?

– Podcast passar vår payoff "Makes people talk" perfekt. För vår del handlar det om att kunna sponsra samtal men det handlar också om att få bra innehåll till våra egna sociala kanaler. Det här är en förlängning på det, att vi själva skapar innehållet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev