Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

Hon tar över vd-posten på Stampen Media Partner

Publicerad: 14 januari 2015, 08:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Stampen värvar affärsområdeschef från Kinnevik-gruppen.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Johanna Öberg blir ny vd på Stampen Media Partner, mediekoncernens affärsområde för tillväxt inom digitala medier och redaktionell marknadsföring.

Hon tar över rollen från Martin Alsander som därmed ska ägna sig helhjärtat åt arbetet som koncernchef.

Johanna Öberg har tidigare haft flera ledande befattningar inom Kinnevik-gruppen. Senast kommer hon från tjänsten som vd för Metro Puerto Rico och innan dess var hon global säljdirektör på Metro International.

Tidigare har hon även annat arbetat som marknadschef på TV8.

- Jag har följt Stampens förändringsarbete och är övertygad om att koncernen står inför en spännande framtid, inte minst inom det digitala området. Jag har alltid lockats av utmaningar och ser fram emot att fortsätta utveckla Stampen media partner, säger Johanna Öberg i pressmeddelandet.

De senaste åren har var minst sagt varit tuffa för Stampen. På ett år har 500 anställda fått lämna koncernen, som under 2013 gjorde en rörelseförlust på drygt 850 miljoner kronor.

I somras sålde Stampen lokaltidningen Mitt i till riskkapitalbolaget Segulah och strax innan jul kom beskedet att man planerar att avyttra sin ägarandel i TT.

– 2015 kommer vi kunna lägga mer fokus på framtidssatsningar. En viktig del i det är rekryteringen av Johanna Öberg som vd för våra tillväxtmedier. Det känns fantastiskt att Stampen Media Partner nu får en av mediebranschens bästa chefer, säger Martin Alsander, vd och koncernchef för Stampen media group i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev