Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

Efter bråket – Anders Lundborg går tillbaka till EFN

Publicerad: 24 november 2014, 13:15
Uppdaterad: 17 december 2015, 14:19

Anders Lundborg hoppade av i protest – nu går han tillbaka till rollen som ansvarig utgivare för EFN.


Ämnen i artikeln:

Handelsbanken

I fredags avslöjade tidningen Journalisten bråket på Handelsbankens tv-kanal EFN.

Vid ett möte under förmiddagen på EFN Ekonomikanalen, som drivs av Handelsbanken, meddelade redaktionschefen och den ansvarige utgivaren Anders Lundborg att han omedelbart avsäger sig sina uppdrag.

Enligt uppgift till Dagens Media är bakgrunden till detta en dispyt mellan Anders Lundborg och informationsdirektören och styrelseordföranden Johan Lagerström rörande förlängningen av ett reporterkontrakt.

Nu kommer ett oväntat besked från Anders Lundborg. Han säger sig ha fått "starka garantier" att det är den ansvarige utgivaren som bestämmer vilka som är reportrar på EFN. Den aktuella reportern får förlängt kontrakt.

Därmed återinträder Anders Lundborg i tjänst omedelbart.

– Vi har diskuterat detta och jag har fått besked och garantier uppifrån. Nu är det så som det alltid har varit, förutom tillfälligt, säger Anders Lundborg till Dagens Media.

Han vill inte ytterligare kommentera bråket som har skakat EFN utan konstaterar att kanalens journalistik "precis som tidigare" är oberoende.

Hur tror du att EFN:s rykte påverkas av händelserna?

– Det är svårt att svara på, men det är väl inte perfekt.

Tidningarna Affärsvärlden och Svenska Dagbladet valde på grund av Anders Lundborgs avhopp att tillfälligt frysa samarbetet med EFN, då Anders Lundborg sågs som en garant för kvalitet och redaktionellt oberoende.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Handelsbanken

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev