Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Content marketing

Dokumentär nästa för Electrolux

Publicerad: 14 April 2014, 11:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Electrolux varumärke AEG står bakom en dokumentär om framtidens klädesindustri.


Ämnen i artikeln:

Electrolux

Dokumentären har fått namnet ”The Next Black” och där får tittarna möta personer och företag som jobbar med innovation inom klädesbranschen. Det handlar exempelvis om nya material, smarta textilier och hållbara sätt att producera och konsumera kläder.

– För några månader sedan lanserade vi världens mest energisnåla tvättmaskin, men att bara prata om energieffektivitet känns ganska generiskt och det är även lätt att falla in i tekniska termer. Istället ville vi sätta in det i en större kontext, säger Lovisa Sunnerholm, pr-ansvarig för AEG EMEA.

– Det finns mycket mer att göra än att bara producera kläder på ett hållbart sätt. Att ta hand om sina kläder har också stor inverkan på miljön och där ser vi att AEG har en viktig roll att fylla.

Hur pass framträdande är varumärket i dokumentären?

– AEG och våra produkter syns inte alls. Vi tycker att det skapar mer trovärdighet och ett större värde att våga frångå det. Istället gör vi detta som en symbol för vad vi som varumärke vill stå för och som ett sätt att förmedla nyttan med våra produkter.

I förra veckan släpptes en trailer för dokumentären, som bland annat delades av Mashable.

Dessutom ska AEG ha två lanseringsevent för ”The Next Black” – ett i Berlin och ett i London. Dokumentären ska också spridas via AEG:s egna kanaler, samt en del köpta medier.

– Men vi lutar oss mycket på förtjänat utrymme. Vi jobbar också med en filmagent i New York som arbetar med att få in dokumentären på filmfestivaler och bio.

Dokumentären, som släpps 21 maj, ska även gå att se på Youtube och AEG:s egen sajt.

Vilka förväntningar har ni?

– Väldigt höga förväntningar. Det här är ett extremt intressant område som berör allt och alla.

”The Next Black” produceras tillsammans med House of Radon.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Electrolux

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.