Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content marketing

DG Communications skär ner – vd:n får gå

Publicerad: 8 oktober 2014, 11:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Efter Aller Medias uppköp – nu tvingas DG Communications till nedskärningar.


I augusti köpte Aller Media det danska content marketingbolaget Datagraf, där svenska DG Communications ingår. Kort därefter stod det klart att DG Communications tappar kunden SAS, vars magasin Scanorama DG Communications producerat sedan 1972, till OTW.

Nu, kan Dagens Media berätta, tvingas det svenska bolaget till nedskärningar. Totalt rör det sig om 4-5 medarbetare som får lämna företaget – däribland vd:n Lennart Jennische.

– Dessvärre är det inte möjligt att Lennart fortsätter. Lennart har under åren gjort en stor och professionell insats, som vi värdesätter mycket, skriver Svend Erik Baadsgaard, vd för Datagraf, i ett mejl till Dagens Media.

Enligt honom är bakgrunden till beslutet att bolaget nyligen avslutat samarbetet med en stor kund, men Svend Erik Baadsgaard vill inte bekräfta att det är SAS det rör sig om.

– Vi har anpassat vår organisation till de uppgifter vi har att lösa i framtiden. I vår bransch är det naturligt att kunder kommer och går – och vår uppgift är att fortlöpande anpassa organisationen för att spegla både typ och mängd av uppgifter. I detta avseende, sade vi nyligen adjö till vissa anställda.

Enligt uppgift till Dagens Media ska DG Communications i framtiden ingå i svenska Aller Medias content marketingbolag Make Your Mark, som Aller Media köpte i juni i år. Bolaget slogs då samman med affärsområdet Aller Custom Publishing.

Svend Erik Baadsgaard på Datagraf kommenterar uppgifterna:

– Det finns inga konkreta planer, men det är klart att när Aller satsa på marknadsföring i Norge, Sverige och Danmark kommer det att vara naturligt förr eller senare att bedöma möjligheterna att skapa ännu starkare enheter på respektive marknad.

DG Communications har innan nedskärningarna 16 anställda. Förra året omsatte bolaget 36 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev