Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Content marketing

De vill hjälpa alla content-utgivare

Publicerad: 4 September 2014, 05:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:30

Medieveteranerna Olof Brundin och Sakari Pitkänen startar en kurs för alla nya utgivare inom content marketing.


Allt fler vill bygga egna kanaler – men kunskapsbristen är stor.

Därför lanserar Dagens Media och Talentum Events, i samarbete med Sakari Pitkänen och Olof Brundin, en kurs för den nya tidens utgivare inom content marketing.

Aftonbladets publisher Jan Helin, Fritidsresors kommunikationsdirektör Lottie Knutson och Schibsteds chefsjurist My Goland är några av de som kommer att tala under den två dagar långa kursen ”Content marketing – juridik och upphovsrätt för marknadsförare”.

Bakgrunden är att marknadsföring och kommunikation flyttat allt mer till egna kanaler, som sajter, sociala medier och nyhetsbrev, vilket förändrar marknadsförarens roll.

Kurs­ledare är Sakari Pitkänen, tidigare global chefredaktör för Metro, och Olof Brundin, som bland annat varit informationsdirektör på Schibsted.

– Världen svämmar över av utgivare i olika nya mediekanaler och vi som har jobbat en massa år i mediebranschen, där man ofta lägger till ansvarig före utgivare, tänkte att här finns mycket kunskap att förmedla. Det finns mycket att förlora på att inte bete sig ansvarigt när man publicerar, inte minst ekonomiskt,  men också etiskt. Vi hoppas kunna lära nya publicister något, säger Olof Brundin.

Vad är det största misstaget marknadsförare gör?

– Vi utgår inte från att folk gör misstag. Men det finns en viss osäkerhet, eftersom att publicera sig i egna kanaler är relativt nytt. Det handlar om att förhålla sig till de lagar, regler, skrivna och oskrivna som man kan komma att ställas inför som modern utgivare. Sådant som gäller vare sig man ger ut kundtidningar, driver sociala mediekanaler eller gör TV, säger Sakari Pitkänen.

Kursen äger rum 9–10 oktober. Läs mer på talentumevents.se.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.