Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Content marketing

Affärsvärlden outsourcar delar av tidningen

Publicerad: 4 Februari 2015, 05:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Affärsvärlden har beslutat att outsourca delar av produktionen till contentbyrån Appelberg.


Ämnen i artikeln:

AppelbergAffärsvärlden

Tidningen Affärsvärlden, som ges ut av Talentum, har blivit kund hos contentbyrån Appelberg. Den 1 mars träder samarbetet i kraft och byråns uppdrag kommer att vara att producera cirka en tredjedel av tidningens innehåll, enligt Appelbergs vd Calle Eriksson.

– Vi är jättestolta. Från Appelbergs sida ser vi det som en kvalitetsstämpel. Det är ett kvalificerat material som ska levereras och vi kommer att samarbeta väldigt intimt med Affärsvärldens redaktionsledning, säger Calle Eriksson till Dagens Media.

Han hoppas också att tidningen kommer att kunna dra nytta av byråns internationella nätverk och de digitala kanaler som Appelberg arbetar med i dag.

– Det är möjligt att vi kan tillföra något kring hur material kan presenteras och olika sätt att distribuera det, säger han.

Jon Åsberg, chefredaktör på Affärsvärlden, är positiv till samarbetet.

– Vi försöker ständigt göra Affärsvärlden bättre och anpassa oss efter förändrade krav från läsare och marknad. Att outsourca delar av innehållsproduktionen till Appelberg är ett exempel på det, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– De som ansvarar för samarbetet på Appelberg har lång erfarenhet som ekonomijournalister. Jag hoppas och tror att de kan hjälpa oss att ta Affärsvärlden till nya höjder.

Verksamheten kommer att bedrivas i ett separat, av Appelberg helägt, bolag skilt från deras övriga verksamhet.

– Vi har diskuterat det här med Talentum i ett halvår och hoppas på att läsarna ska tycka att det är ett positivt tillskott. Vår målsättning är att överträffa det Affärsvärlden tidigare har gjort, säger Calle Eriksson.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AppelbergAffärsvärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.