Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

CNN stoppar Trumps kampanj

Publicerad: 3 maj 2017, 08:09
Uppdaterad: 3 maj 2017, 08:14

Donald Trumps kampanjteam ville sända en reklamfilm som kallar CNN och andra etablerade medier för "fake news". Då fick CNN nog – och stoppade kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpCNN

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Under Donald Trumps valkampanj 2016 kritiserades amerikanska CNN för att ge överdrivet mycket utrymme åt presidentkandidaten i sin nyhetsbevakning.

Vissa mediekritiker menade till och med att de två hade ett symbiotiskt förhållade – CNN behövde tittarsiffror och Trump behövde utrymme i sändningstid.

Men när Trumps kampanjteam nu vill sända en reklamfilm där CNN och andra etablerade medieaktörer anklagas för att ägna sig åt falska nyheter, sätter kanalen ned foten. Det skriver Mashable.

Kampanjen som CNN valt att stoppa består bland annat av en 30-sekunders lång film som handlar om Trumps första 100 dagar vid makten. (Ovan) I annonsen sägs det att "Amerika har sällan skådat sådan succé", men att tittarna inte får veta någonting om Trumps bedrifter genom att titta på nyheterna. Därefter visas bilder på flera framstående reportrar och nyhetsankare, med texten "fake news" skrivet rakt över skärmen.

Nyhetsankaret Wolf Blitzer representerar CNN i reklamfilmen.

På Twitter skriver CNN att man bett Trumps team att ta bort "fake news"-texten ur annonsen, och kallar i sin tur reklamfilmen för "fejk".

Michael Glassner, som är chef för Trumps kampanjteam, anklagade därefter CNN för att ägna sig åt censur.

– CNN förkroppsligar falska nyheter och har bevisat det genom att stoppa den här kampanjen, sade han.

 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpCNN

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev