Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Cissi Wallin om påhoppet efter Dylan-krönikan: "Ska såklart polisanmäla"

Publicerad: 17 Oktober 2016, 11:49
Uppdaterad: 17 Oktober 2016, 14:42

Cissi Wallin blev sexuellt trakasserad i ett videoklipp på Facebook efter satiriska krönikan i Metro om "Dylan-män med gitarr". Nu ska hon polisanmäla mannen bakom videon.


Ämnen i artikeln:

MetroFacebookBob Dylan

I torsdags 13 oktober skrev Cissi Wallin en krönika i Metro med anledning av Bob Dylans Nobelpris i litteratur, som i satirisk ton inleds med :

"Grattis alla Dylan-män! Nu får ni era redan ohämmade egon smekta än en gång. Vadå, tänker du kanske? Jo, tillåt mig förklara, om du mot förmodan missat befolkningsgruppen 'män som dyrkar Bob Dylan'".

Krönikan har retat upp en medelålders man som kallar sig Tobbe, så pass mycket att han på sin videokanal på Facebook lagt ut ett klipp där han säger sexuellt förnedrande saker till Cissi Wallin.

Hon berättar på sin blogg:

"Tidigare idag fick jag nys om att en medelålders man med många följare på sin videokanal på Facebook lagt ut ett klipp där han rakt upp och ner utsätter mig för sexuella trakasserier/ofredande. Han bräker på om att jag ska komma ner till Skåne så han kan knulla mig, slicka mig i brygga and so on tills jag typ ber om nåd. Och han avslutar alltihop med fräscha frasen ”kom till pappa”…"

Cissi Wallin skriver vidare att hon länkade till videon på sin facebooksida, eftersom hon anser att den visar på hur kvinnohat allra högsta grad finns i den svenska kulturen. Filmen är nu borttagen, men finns att se på Cissi Wallins blogg.

Hon har även beslutat sig för att polisanmäla:

"Ska såklart polisanmäla Tobbe, även om det kanske läggs ner eftersom polisen redan är i underbemanningskris. För att markera att kvinnohat som detta aldrig någonsin är okej. Det är aldrig någonsin en rimlig reaktion på en kvinnlig krönikörs text om ett allmänt fenomen – att känna sig såpass personligt påhoppad och kränkt att man rättfärdigar sån här misogyn skit".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroFacebookBob Dylan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.