Cissi Wallin om påhoppet efter Dylan-krönikan: "Ska såklart polisanmäla"

2016-10-17 13:49  
"Ska såklart polisanmäla Tobbe, även om det kanske läggs ner eftersom polisen redan är i underbemanningskris. För att markera att kvinnohat som detta aldrig någonsin är okej", skriver Cissi Wallin på sin blogg.

Cissi Wallin blev sexuellt trakasserad i ett videoklipp på Facebook efter satiriska krönikan i Metro om "Dylan-män med gitarr". Nu ska hon polisanmäla mannen bakom videon.

I torsdags 13 oktober skrev Cissi Wallin en krönika i Metro med anledning av Bob Dylans Nobelpris i litteratur, som i satirisk ton inleds med :

"Grattis alla Dylan-män! Nu får ni era redan ohämmade egon smekta än en gång. Vadå, tänker du kanske? Jo, tillåt mig förklara, om du mot förmodan missat befolkningsgruppen 'män som dyrkar Bob Dylan'".

Krönikan har retat upp en medelålders man som kallar sig Tobbe, så pass mycket att han på sin videokanal på Facebook lagt ut ett klipp där han säger sexuellt förnedrande saker till Cissi Wallin.

Hon berättar på sin blogg:

"Tidigare idag fick jag nys om att en medelålders man med många följare på sin videokanal på Facebook lagt ut ett klipp där han rakt upp och ner utsätter mig för sexuella trakasserier/ofredande. Han bräker på om att jag ska komma ner till Skåne så han kan knulla mig, slicka mig i brygga and so on tills jag typ ber om nåd. Och han avslutar alltihop med fräscha frasen ”kom till pappa”…"

Cissi Wallin skriver vidare att hon länkade till videon på sin facebooksida, eftersom hon anser att den visar på hur kvinnohat allra högsta grad finns i den svenska kulturen. Filmen är nu borttagen, men finns att se på Cissi Wallins blogg.

Hon har även beslutat sig för att polisanmäla:

"Ska såklart polisanmäla Tobbe, även om det kanske läggs ner eftersom polisen redan är i underbemanningskris. För att markera att kvinnohat som detta aldrig någonsin är okej. Det är aldrig någonsin en rimlig reaktion på en kvinnlig krönikörs text om ett allmänt fenomen – att känna sig såpass personligt påhoppad och kränkt att man rättfärdigar sån här misogyn skit".

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt