tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Carl Wåreus: "Jag hade inga tankar på att lämna"

Publicerad: 25 januari 2017, 14:25
Uppdaterad: 26 januari 2017, 08:35

Tidigare vd på OMD och DDB. Senast vd på produktionsbolaget Forsberg & Co och nu headhuntad av Google. Carl Wåreus hade inga tankar på att lämna parhästen Patrik Forsberg förrän Google ringde på dörren.

Ämnen i artikeln:

Carl WåreusGoogle

VE

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


– Det var något jag inte hade tänkt mig förrän Google hörde av sig, säger Carl Wåreus till Dagens Media.

Tidigare på onsdagen kunde Dagens Media berätta att Carl Wåreus värvas till Google. Den 6 februari kliver han in som Head of Agency på Googles Sverigekontor vid Kungsbron i Stockholm.

Tjänsten innebär att Carl Wåreus kommer ansvara för Googles affärer och relationer med byråerna tillsammans med ett team om sju-åtta personer.

Exakt vad uppdraget kommer innebära och vad utmaningarna vilar i är för tidigt att kommentera, säger Carl Wåreus.

– Men det handlar om att se till att produkterna fungerar på ett smidigt sätt. Samarbeten med byråpartnerts är väldigt viktiga eftersom de köper allt mer av Google och använder produkterna i högre utsträckning.

Senast Carl Wåreus satt på mediebyråsidan var 2011. Mycket har hänt med samarbetena mellan Google och byråerna sedan dess.

– Då var det mest kontakten inom sök som höll på att byggas upp. Jag tror inte ens man hade börjat köpa tv på Google och Youtube då, och inte heller börjat med programmatiskt. Det känns som att det har hänt otroligt mycket sedan dess, så jag behöver uppdatera mig.

Om att göra sorti från vd-posten på Forsberg & Co säger Carl Wåreus:

– Det är ett välskött bolag med hög teknisk filmkompetens som man fördjupar ännu mer. Jag tror att de har en lysande framtid framför sig. Men mitt huvudområde är i gränslandet mellan marknadsföring och media. På Forsberg & Co har det varit mer marknadsföring och filmteknik.

– Det som jag nu ska göra känns därför lite närmare min grundkompetens. Med det sagt tycker jag att Forsberg & Co är ett fantastiskt bolag.

Ny vd blir Caroline Forsberg, i dag exekutiv producent på bolaget och tidigare byråproducent på Paradiset och Garbergs.

– Vi fortsätter precis som vanligt. Caroline har varit med i bolaget sedan 2001. Det blir ingen stor skillnad för oss, även om det känns deppigt att Carl lämnar, säger Patrik Forsberg, grundare av Forsberg & Co och Stiller Studios, och fortsätter:

– Samtidigt är det jättekul för honom – och för oss. Google är en viktig kanal för oss och mycket av det vi producerar hamnar just där. Det rörliga digitalt ökar enormt mycket och lite av vår specialitet är att producera för alla kanaler – inte bara traditionell tv. Så det känns bra att ha Carl Wåreus på Google.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev